Το Elite επέστρεψε για ακόμη μία σεζόν στην πλατφόρμα του Netflix όμως όχι την τελευταία του.

Όπως σημειώνει το Lordoftheseries.gr πρόκειται για μια σειρά που έχει καταλήξει ενοχή απόλαυση με τις τελευταίες σεζόν να μην είναι όσο απολαυστικές μπορεί να ήταν οι αρχικές σεζόν της σειράς. Θέλετε οι συχνές αλλαγές του καστ; Θέλετε το σενάριο που κατέληξε λίγο ρηχό; Τα προβλήματα είναι πολλά και σίγουρα τα έχουμε αναφέρει ξανά και ξανά ωστόσο η 6η σεζόν καταφέρνει να είναι λίγο πιο σοβαρή από την 4η και την 5η και κάπως μας κερδίζει αλλά χωρίς να είναι τέλεια.

Ακόμη μια χρονιά ξεκινά για το Elite, έχουμε ένα μικρό χρονικό άλμα που μας φέρνει σε νέα δεδομένα με τους μαθητές να αποτελούνται από γνώριμα αλλά και νέα πρόσωπα. Τεράστιο μέρος της πλοκής για την 6η σεζόν πέφτει στην Isadora η οποία παλεύει να βρει δικαιοσύνη μετά τον βιασμό της στην 6η σεζόν. Βλέπουμε την άδικη αντιμετώπιση που μπορεί να έχουν τα θύματα βιασμού αλλά και τα όρια που είναι πρόθυμη να ξεπεράσει η Isa προκειμένου να νιώσει δικαίωση. Όσα έχει περάσει θα την φέρουν σε πολλά αδιέξοδα κυρίως συναισθηματικά καθώς δεν ξέρει ποιόν να εμπιστευτεί και ποιόν όχι αλλά και το ποια είναι πραγματικά η αλήθεια. Αυτή η σεζόν μπορούμε να πούμε ότι της ανήκει!

Τα αδέρφια Blanco έχουν φυσικά την προσοχή που τους αξίζει. Η Ari προσπαθεί να προσαρμοστεί στον χαμό του Samuel ενώ ταυτόχρονα έχει στα χέρια της την ευθύνη της οικογένειας της. Η ίδια θα πάρει κάποιες πολύ αμφιλεγόμενες αποφάσεις καταστροφικές για την ίδια και αρκετά τοξικές για όσους την πλησιάζουν.

Η Mencìa ίσως είναι ο πιο ώριμος χαρακτήρας για αυτήν την σεζόν, τα λάθη του παρελθόντος φαίνεται ότι την έχουν στιγματίσει αλλά την έχουν κάνει πιο ισορροπημένη χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι τέλεια ή αλάνθαστη. Στον δρόμο της θα μπουν δύο νέοι χαρακτήρες. Ένα ζευγάρι από influencers που φαινομενικά έχουν την τέλεια ζωή, η Mencìa θα καταλάβει όμως ότι κάτι δεν πάει και πολύ καλά πίσω από τις κάμερες και θα παίξει σημαντικό ρόλο στο να έρθει η αλήθεια στην επιφάνεια.

Από την άλλη ο Patrick είναι συναισθηματικά πιο δυνατός και απλά προσπαθεί να αποδεχτεί την ευτυχία του στο πλευρό του Ivan. Το ταξίδι αυτό όμως δεν θα είναι εύκολο και τα πράγματα γίνονται μόνο χειρότερα όταν ο πατέρας του Ivan μιλήσει ανοιχτά για την σεξουαλικότητα του. Φυσικά το Elite δεν αρκείται ποτέ στο εφηβικό δράμα και πάντα μας χαρίζει ένα μυστήριο που άλλες φορές οδηγεί σε φόνο άλλες σε κάτι άλλο. Για αυτήν την σεζόν έχουμε ένα Hit and Run περιστατικό με το θύμα να είναι ο Ivan και η ιστορία εξελίσσεται δίνοντας μας σιγά σιγά απαντήσεις τόσο για το ποιος κρύβεται πίσω από το χτύπημα όσο και για την μοίρα του Ivan.

Από την μια έχουμε την έξοδο ορισμένων γνώριμων χαρακτήρων και αυτό γίνεται με πολύ άχαρο τρόπο καθώς η σειρά απλά τους εξαφανίζει, χωρίς να δίνει εξηγήσεις για το που είναι ή τι απέγιναν. Από την άλλη οι νέοι χαρακτήρες αυτής της σεζόν είναι εντελώς αδιάφοροι και δεν ένιωσα ότι εξυπηρετούν κάποιον ουσιαστικό σκοπό πέρα από την κάλυψη τηλεοπτικού χρόνου. Η σειρά από την 3η σεζόν και μετά ακολουθεί ένα είδος ανθολογικης αφήγησης όσων αφορά τους χαρακτήρες της και αυτό δεν είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι επιλέγει να χειριστεί πρόχειρα την αποχώρηση σημαντικών μελών του Cast χωρίς να έχει κάποιο αντίκτυπο στον θεατή.

Το μυστήριο σε αυτήν την σεζόν είναι αρκετά καλό και η σειρά καταφέρνει να σε κάνει να σκέφτεσαι συνεχώς για το τι έχει συμβεί και αλλάζεις αρκετές φορές το σενάριο στο μυαλό σου με βάση αυτά που σου δίνει κάθε επεισόδιο. Σε αυτό που είναι καλό το Elite είναι στο να κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή ακόμη και στα χειρότερα του. Λίγο το δράμα, λίγο το μυστήριο και λίγο το σεξαπίλ των πρωταγωνιστών και μπουμ έχεις ένα ευχάριστο binge watching.

Πηγή: newsbeast.gr