Τις νέες προκλήσεις δια στόματος του Μεβλούτ Τσαβούσογλου που αφορούν τα ελληνικά νησιά σχολιάζουν διπλωματικές πηγές τονίζοντας πως έχουν σταλεί δύο επιστολές στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ με τις οποίες απορρίπτει το σύνολο της τουρκικής επιχειρηματολογίας.

Η ελληνική πλευρά έχει αποστείλει δύο επιστολές στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, με τις οποίες απορρίπτει το σύνολο της τουρκικής επιχειρηματολογίας, επισημαίνουν διπλωματικές πηγές αναφορικά με πρόσφατες δηλώσεις ανώτατου Τούρκου αξιωματούχου, όσον αφορά τη «διασύνδεση» της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών και των παρακείμενων νήσων του Αιγαίου με τη δήθεν υποχρέωση αποστρατικοποίησης των νησιών αυτών.

Οι δύο επιστολές της Μόνιμης Αντιπροσώπου της Ελλάδας προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ υπογραμμίζουν, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων με σειρά από νομικά επιχειρήματα ότι οι μονομερείς αιτιάσεις της τουρκικής πλευράς δεν στέκουν νομικά, έχουν καθαρά αναθεωρητικά κίνητρα και τροφοδοτούν έτι περαιτέρω την αστάθεια που προκαλεί η Τουρκία με τις ενέργειές της, τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Τσαβούσογλου: Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν κόμπλεξ – Αν συνεχιστούν οι προκλήσεις θα συζητηθεί η κυριαρχία των νησιών

«Η Ελλάδα συνεχίζει να στρατιωτικοποιεί τα νησιά και σε περίπτωση που συνεχίσει αυτές τις παραβιάσεις, τότε θα συζητηθεί η κυριαρχία τους», ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου το μεσημέρι της Τρίτης (7/6) προκαλώντας αντιδράσεις.

«Λένε (στην Ελλάδα) ότι ”η Τουρκία θέλει να πάρει τα νησιά μας”. Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα θέσουμε θέμα συζήτησης την κυριαρχία των νησιών» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Πηγή: newsbeast.gr