Δανειζόμενοι τη λογική της εκδικητικότητας, οι κατηγορούμενοι εφοριακοί προχώρησαν σε ελέγχους σε ένα εστιατόριο, επειδή πλήρωσαν κανονικά το γεύμα τους. Αυτή η ενέργεια αποδόθηκε σε μια αίσθηση προσβολής, αφού οι εφοριακοί αισθάνθηκαν ότι αντιμετωπίστηκαν ως “κοινοί θνητοί”. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, παρότι γνώριζε ποιοι είναι οι πελάτες του, αποφάσισε να τους δώσει απλό δελτίο παραγγελίας αντί απόδειξης, κάτι που θεωρήθηκε από τους ελέγχοντες ως περαιτέρω προσβολή.
Στη δικογραφία που συνέταξε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με μια νέα υπόθεση διαφθοράς στη ΔΟΥ Κέρκυρας, αποκαλύπτονται οι παράνομες και παράτυπες συναλλαγές που την περιβάλλουν. Περιγράφονται συνομιλίες μεταξύ των μελών του κυκλώματος και ιδιωτών που αφορούν την αλλοίωση δεδομένων, την αποφυγή ελέγχων και άλλες παράνομες ενέργειες.
Ένας υψηλόβαθμος εφοριακός, μετά από υπόδειξη ενός λογιστή, επισκέφθηκε ένα παραθαλάσσιο εστιατόριο, αναμένοντας προφανώς ότι το γεύμα του θα του προσφερόταν δωρεάν λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας. Ωστόσο, μετά την πληρωμή του γεύματος, ο εφοριακός τηλεφώνησε στον λογιστή, εκφράζοντας τον εκνευρισμό του για την αντιμετώπισή του από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου.
Ο εφοριακός έκρινε απαράδεκτο ότι του δόθηκε απλώς ένα δελτίο παραγγελίας αντί απόδειξης, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε με υποτιμητικά σχόλια για τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου. Παράλληλα, ανέφερε πως οι ξαπλώστρες δεν του χρεώθηκαν, ωστόσο δεν φάνηκε να το εκτιμά ιδιαίτερα. Οι σκέψεις του για μια πιθανή τιμωρητική διαδικασία ελέγχου στο εστιατόριο δεν άργησαν να υλοποιηθούν. Ζήτησε από τους υφισταμένους του να πραγματοποιήσουν ένα έλεγχο στο κατάστημα, προαναγγέλλοντας ότι θα ακολουθήσει και τακτικός έλεγχος.
Τελικά, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, εντοπίστηκε ότι στο εστιατόριο είχαν εκδοθεί εννέα ληξιπρόθεσμες αποδείξεις. Η κατάσταση αυτή ως σύνολο καταδεικνύει την ανησυχητική νοοτροπία που επικρατεί μεταξύ συγκεκριμένων κρατικών λειτουργών και των ελεγχομένων, αποκαλύπτοντας σοβαρές παθογένειες στο σύστημα.
Πηγή: tanea.gr