Το τραγικό γεγονός του θανάτου του 19χρονου Γιάννη στη Χαλκιδική αποκάλυψε ένα σκοτεινό παρασκήνιο γύρω από την αδειοδότηση των λούνα παρκ. Οι συνθήκες που επικρατούσαν στο συγκεκριμένο λούνα παρκ τον Αύγουστο στο Πευκοχώρι έφεραν στο φως κακοδιαχείριση και αμέλεια στην πιστοποίηση αυτών των χώρων.
Ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος ανέφερε πως κατά τη διάρκεια του ελέγχου που ακολούθησε το δυστύχημα, αποδείχθηκε ότι μία από τις δύο εταιρείες που πιστοποιούν τα λούνα παρκ δεν εκτελούσε τις αξιολογήσεις σωστά. Ως αποτέλεσμα, το υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε να ακυρώσει όλες τις πιστοποιήσεις που είχαν χορηγηθεί από τη συγκεκριμένη εταιρεία, με συνέπεια να παραμείνουν λειτουργικά μόλις τρία λούνα παρκ σε ολόκληρη τη χώρα.
Επιπλέον, οι αρχές διαπίστωσαν ότι η εν λόγω εταιρεία είχε ελάχιστο προσωπικό, μόλις 3-4 άτομα, για να διενεργεί τους ελέγχους και ότι οι υπάλληλοί της προσέφεραν και ιδιωτικά παραστατικά πιστοποίησης, κάτι που ήταν απολύτως ακατάλληλο. Η ίδια εταιρεία ήταν επίσης υπεύθυνη για την πιστοποίηση παιδότοπων και παιδικών χαρών, γεγονός που προκαλεί ανησυχία σχετικά με τις σχετικές πιστοποιήσεις και σε αυτούς τους χώρους.
Ο πατέρας του Γιάννη, Γιώργος Καϊμπαλής, τόνισε σε δηλώσεις του στο MEGA ότι οι ευθύνες δεν βαραίνουν μόνο την εταιρεία ή το υπουργείο, αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση και τους Δήμους που έδιναν τις άδειες λειτουργίας. «Πρέπει να πάρουν τις ευθύνες οι δήμαρχοι που άφησαν τα λούνα παρκ ανοιχτά όλο το καλοκαίρι. Εμείς περιμένουμε να αποδοθούν ευθύνες», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι από τις 10 Σεπτεμβρίου και μετά τα λούνα παρκ λειτουργούν κανονικά.
Πηγή: tanea.gr