Ο Έλον Μασκ μπορεί τελικά να εξαγόρασε το Twitter μετά τις δελεαστικές προτάσεις που έκανε, όμως αναγκάστηκε να πουλήσει 10 εκατομμύρια μετοχές της Tesla έναντι 8,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να μπορέσει να χρηματοδοτήσει την εξαγορά.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του Twitter, έναντι 44 δισ. δολαρίων, ο Μασκ δεσμεύτηκε ότι θα δώσει 21 δισεκ. από την προσωπική του περιουσία. Τα υπόλοιπα χρήματα θα προέλθουν από δανεισμό.

Έτσι, με βάση τα έγγραφα αυτά, μετά την πώληση εξακολουθεί να διαθέτει λίγο περισσότερες από 162,8 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. «Όχι άλλες πωλήσεις της TSLA (σ.σ. το χρηματιστηριακό σύμβολο της Tesla) μετά από σήμερα» έγραψε στο Twitter.

Παρόλα αυτά, πολλοί επενδυτές και αναλυτέςαμφισβητούν ότι θα υλοποιηθεί αυτή η εξαγορά. Η αξία της μετοχής του Twitter παραμένει αισθητά χαμηλότερη από το ποσό που πρότεινε να δώσει ο Μασκ, δηλαδή 54,20 δολάρια ανά μετοχή. Σήμερα, γύρω στις 17.05, κυμαινόταν στα 49,80 δολάρια. Όσον αφορά τη μετοχή της Tesla, απώλεσε πάνω από το 23% της αξίας της αφού ο Μασκ ανακοίνωσε στις 4 Απριλίου την αγορά του 9,2% του Twitter. Σήμερα ωστόσο κινείται ανοδικά και κερδίζει +5,35%.

Πηγή: newsbeast.gr