Ο πρώτος γάμος ομοφυλόφιλων στην χώρα στην Ελβετία είναι γεγονός, με αποτέλεσμα να γίνεται μια από τις τελευταίες χώρες της Ευρώπης που επιτρέπει τον γάμο ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Αλίν, 46 ετών, και η Λορ, 45 ετών, οι οποίες είναι ζευγάρι τα τελευταία 21 χρόνια, είπαν το «ναι» κάτω από τις επιβλητικές οροφές του Μεγάρου Εϋνάρδου στη Γενεύη.

Η Αλίν και η Λορ, που έφτασαν με 12 φίλους στο Δημαρχιακό Μέγαρο, κρατούσαν η μια το χέρι της άλλης κατά τη διάρκεια της τελετής και αντάλλαξαν ευχές που συνόδευσαν με τις αναμνήσεις της πολύχρονης σχέσης τους και της αγάπης τους.

«Με πολύ μεγάλη χαρά σας ανακοινώνω ότι είστε επίσημα παντρεμένες», δήλωσε η Μαρί Μπαρμπέ-Σαπουί, η δήμαρχος της Γενεύης που ήθελε να τελέσει αυτοπροσώπως αυτό τον πρώτο ιστορικό γάμο. Οι δύο νεόνυμφες φιλήθηκαν, όπως το θέλει η παράδοση, υπό το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

«Είναι πολύ συγκινητικό. Είναι μια πολύ δυνατή στιγμή η οποία στέλνει ένα επίσης ισχυρό μήνυμα στην κοινωνία: αυτό του να είσαι ελεύθερος να αγαπάς και να αγαπιέσαι», δήλωσε η δήμαρχος στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Ο συμβολισμός είναι ιδιαίτερα έντονος, όπως και η συγκίνηση, φυσικά», πρόσθεσε.

Σημειώνεται, ότι οι Ελβετοί είπαν ένα ηχηρό ναι υπέρ του γάμου για όλους σε δημοψήφισμα στις 21 Σεπτεμβρίου 2021, επιφέροντας συντριπτική ήττα στους πολέμιους του, που θέλουν να βλέπουν σε αυτό μια απειλή για την ευημερία του παιδιού.

Το ναι είχε συγκεντρώσει το 64,1% των ψήφων και όλων των καντονιών της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των πιο συντηρητικών που ψήφισαν υπέρ.

Πηγή: newsbeast.gr