Το διττό μήνυμα πως «αυτή τη στιγμή βιώνουμε εξαιρετική δυναμική των στρατηγικών σχέσεων μεταξύ των ΗΑΕ και της Ελλάδας» και ότι η στρατηγική συνεργασία αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω, στέλνει ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη χώρα μας Σουλεϊμάν Αλμαζρούι (Sulaiman Almazroui), με συνέντευξή του στον Δημήτρη Μάνωλη για το ΑΠΕ-ΜΠΕ ενόψει του ελληνοεμιρατινού επιχειρηματικού φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη στην Αθήνα.

«Αυτή τη στιγμή βιώνουμε μια εξαιρετική δυναμική στρατηγικών σχέσεων μεταξύ ΗΑΕ και Ελλάδας. Η συχνότητα των επισκέψεων που ανταλλάσσονται μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αποδεικνύει, μεταξύ άλλων, την κοινή κατανόηση που μοιραζόμαστε σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, προσδοκώντας ότι η στρατηγική μας συνεργασία θα ενισχυθεί περαιτέρω» αναφέρει ο Σουλεϊμάν Αλμαζρούι.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα των «θερμών και ισχυρών διμερών σχέσεων» φέρει την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Άμπου Ντάμπι, κατά την οποία υπογράφηκαν 12 μνημόνια κατανόησης και συμφωνίες, καθώς και τη συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ) και του κρατικού βιομηχανικού και επενδυτικού Ταμείου Αμπού Ντάμπι ADQ για την πραγματοποίηση επενδύσεων 4 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

Εν συνεχεία, ο πρέσβης κάνει λόγο για «έντονο ενδιαφέρον» των Εμιρατινών για επενδύσεις στην Ελλάδα, αναφερόμενος στο Επιχειρηματικό Φόρουμ ΗΑΕ – Ελλάδας, με επικεφαλής τον υπουργό Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. «Στις 22 και 23 Ιουνίου, ο Δρ Σουλτάν Αλ Τζάμπερ (Sultan Al Jaber), υπουργός Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θα εγκαινιάσει το Επιχειρηματικό Φόρουμ ΗΑΕ – Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Το Φόρουμ διοργανώνεται με πρωτοβουλία της πλευράς των Εμιράτων και ειδικότερα του Κρατικού Επενδυτικού Ταμείου του Άμπου Ντάμπι (ADQ), εκδηλώνοντας το έντονο ενδιαφέρον των Εμιράτων για επενδύσεις στην Ελλάδα και συνεργασίες με ελληνικές εταιρείες» σημειώνει ο Σουλεϊμάν Αλμαζρούι.

Στο Φόρουμ θα συμμετάσχουν 50 εταιρείες των Εμιράτων που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, η γεωργία, η υγεία, οι μεταφορές, οι υποδομές κ.ά. «Αξίζει να αναφέρουμε πολύ σημαντικά ονόματα εταιρειών των ΗΑΕ όπως: Mubadala Investment Company, Abu Dhabi Investment Authority – ADIA, Abu Dhabi National Energy Company – TAQA, Masdar, AD Ports, Etihad airlines και άλλες», γνωστοποιεί.

Σημειώνεται ότι στη φετινή 86η διοργάνωση της ΔΕΘ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα είναι η «Τιμώμενη χώρα». Η συμμετοχή αυτή θα προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία στους επιχειρηματίες και από τις δύο πλευρές να δικτυωθούν και να συνεργαστούν για την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων, τονίζει.

Καταληκτικά, ο Εμιρατινός πρέσβης υπογραμμίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι αναμένουμε συνεργασία στον τομέα των αερομεταφορών μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών των ΗΑΕ και των ελληνικών αεροπορικών εταιρειών, γεγονός που αναμένεται να αυξήσει ακόμη περισσότερο τον τουρισμό και γενικότερα τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών».

Πηγή: newsbeast.gr