Στη μείωση κατά το ήμισυ της παραγωγής του εμβολίου της κατά του κορονοϊού αναμένεται να προχωρήσει από την επόμενη εβδομάδα η Serum Institute of India (SII), η φαρμακευτική βιομηχανία που κατασκευάζει τη μεγαλύτερη ποσότητα εμβολίων σε όλο τον κόσμο. Ο λόγος της κίνησης αυτής είναι το ότι δεν έχει λάβει νέες παραγγελίες από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, όπως δήλωσε ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, Αντάρ Πουναβάλα, στο ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC-TV18.

«Θα μειώσω την παραγωγή κατά τουλάχιστον 50% για αρχή (…) μέχρι να αυξηθούν ξανά οι παραγγελίες, είτε στην Ινδία ή στον κόσμο», τόνισε ο κ. Πουναβάλα.

Η SII παράγει το εμβόλιο κατά της COVID-19 το οποίο αρχικά ανέπτυξαν η αγγλοσουηδική AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει στοκ 250 εκατομμύρια δόσεις και μπορεί να παραγάγει άλλες τόσες με δεδομένη την ποσότητα πρώτων υλών που έχει, τις οποίες μπορεί να αξιοποιήσει για άλλους εννέα μήνες, πάντα κατά τον κ. Πουναβάλα.

Σχεδόν το 90% των 1,3 δισεκ. δόσεων εμβολίων κατά της COVID-19 που έχουν χορηγηθεί στην Ινδία ως σήμερα ήταν Covishield, κατά την εμπορική ονομασία με την οποία το διαθέτει η SII.

Πηγή: newsbeast.gr