Στις 14 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, ένα «Διαβητικό Χωριό» θα στηθεί στον χώρο της κεντρικής εισόδου του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, αφιερωμένο στην ενημέρωση και την εκπαίδευση για τη διαχείριση του σακχαρώδους διαβήτη.

Από τις 09:00-13:00 ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εξειδικευμένο στο διαβήτη, θα υποδέχεται το κοινό στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του πρωτότυπου χωριού. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να υποβληθούν σε μέτρηση σακχάρου, να ενημερωθούν για την πρόληψη του διαβήτη και να λάβουν έγκυρες συμβουλές για τη διαχείρισή του.

Στο πλαίσιο της δράσης θα διανέμεται έντυπο ενημερωτικό υλικό σχετικά με τον τρόπο ζωής και τη διατροφή που συμβάλλουν στην πρόληψη του διαβήτη, αλλά και τους τρόπους αποφυγής σοβαρών επιπλοκών, όπως το «διαβητικό πόδι».

Η εκδήλωση υλοποιείται με πρωτοβουλία του Διαβητολογικού Κέντρου (Α΄ Παθολογική Κλινική), του Διαβητολογικού Ιατρείου (Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική), των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου και με τη συνεργασία της Νοσηλευτικής και Ιατρικής Υπηρεσίας.

Πηγή: newsbeast.gr