Μήνυμα στους πολίτες απηύθυνε ο Τζο Μπάιντεν στις 23:00 ώρα Ελλάδος (16:00 τοπική) για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ. Στο διάγγελμα του ο Τζο Μπάιντεν μίλησε στον αμερικανικό λαό για την εκλογική αναμέτρηση.

Στην αρχή του μηνύματός του, ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε: «Η δημοκρατία δοκιμάστηκε τα τελευταία χρόνια, αλλά με τις ψήφους τους, ο αμερικανικός λαός μίλησε και απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η Δημοκρατία είναι αυτό που είμαστε» τονίζοντας πως ακόμη δεν υπάρχει συνολική εικόνα απ’ όλες τις Πολιτείες.

«Οι ψηφοφόροι είναι ενοχλημένοι. Ήταν αρκετά δύσκολα τα τελευταία χρόνια για αρκετούς ανθρώπους, με την πανδημία, την οικονομία. Είμαι αισιόδοξος ότι το κοινό θα αγκαλιάσει όλα αυτα που έχουμε κάνει για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα ζητήματα και είμαστε ακόμα στην αρχή αυτής της διαδικασίας»

«Τώρα αρχίζουμε» ανέφερε, λέγοντας ότι διαψεύστηκαν οι εκτιμήσεις για νίκη των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές.

Ο Τζο Μπάιντεν «υποσχέθηκε» στον Αμερικανικό λαό πως: «Ανεξάρτητα από τα τελικά αποτελέσματα είμαι έτοιμος να εργαστώ για τα ζητήματα της Δημοκρατίας μας. Όταν γυρίσω από τη σύνοδο των G20 θα καλέσω τους αξιωματούχους και των δύο κομμάτων για να συνεργαστούμε πάνω σε αυτά».

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας αναμένεται να αναδείξουν τη νέα σύνθεση του Κογκρέσου, με τους Ρεπουμπλικανούς να φαίνεται πως κερδίζουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ μαίνεται ακόμα η μάχη για την Γερουσία.

Νωρίτερα ο Τζο Μπάιντεν με μήνυμα του στα socialmedia ανέφερε πως: «Η Δημοκρατία δεν συμβαίνει κατά λάθος. Πρέπει να παλέψουμε γι’αυτήν, να την ενισχύσουμε, να την ανανεώσουμε» ενώ το Politico έγραφε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Πηγή: newsbeast.gr