Την έντονη ενόχλησή της με φόντο τη συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ, καθώς μετά την ανανέωση της αμυντικής συμφωνίας και τη συμφωνία για κοινές περιπολίες των δύο χωρών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο εκφράζει η Τουρκία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ τα τουρκικά ΜΜΕ στα δημοσιεύματά τους εκτενή αναφορά στις περιπολίες υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα και οι ΗΠΑ υπέγραψαν μια νέα συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας». «Από εδώ και πέρα οι ακτοφυλακές  των δυο χωρών θα κάνουν κοινές περιπολίες στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο» σημειώνουν.

Τα ΜΜΕ της Τουρκίας αναφέρουν μεταξύ άλλων την ενόχληση του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν για την παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη.

«Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα στις 14 Οκτωβρίου είχαν ανανεώσει τη μεταξύ τους συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας. Οι υπογραφές αύξησαν την στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε κατηγορήσει την μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη και είχε τονίσει πως “η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ”» υπογραμμίζει το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global σε σχετικό του ρεπορτάζ.

Πηγή: newsbeast.gr