Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές των ΗΠΑ, καθώς τέσσερις Αμερικανοί πολίτες έχουν απαχθεί από ενόπλους στο βόρειο Μεξικό, με το FBI να προσφέρει αμοιβή 50.000 δολάρια για τον εντοπισμό των απαχθέντων.

Οι τέσσερις Αμερικανοί, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, επέβαιναν σε ένα λευκό μίνι βαν με πινακίδες της Βόρειας Καρολίνας όταν πέρασαν στο Ματαμόρος, στην Πολιτεία Ταμαουλίπας του Μεξικού, την περασμένη Παρασκευή, ανακοίνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ, ζητώντας τη βοήθεια των πολιτών ώστε να ταυτοποιηθούν οι απαγωγείς.

Οι ένοπλοι άνδρες φέρεται ότι πυροβόλησαν τους επιβάτες του μίνι βαν και στη συνέχεια τους επιβίβασαν σε ένα άλλο όχημα και έφυγαν από την περιοχή.

Ένας Μεξικανός αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο Reuters ότι τα θύματα της απαγωγής είναι τρεις άνδρες και μία γυναίκα.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Μεξικό, Κεν Σαλαζάρ, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του συμβάντος σκοτώθηκε ένας «αθώος Μεξικανός».

Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ είπε σήμερα ότι οι Αμερικανοί πέρασαν τα σύνορα για να αγοράσουν φάρμακα και ότι το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας συνεργάζεται με το FBI για να εντοπιστούν οι όμηροι.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει ενημερωθεί για την «απαράδεκτη» απαγωγή των τεσσάρων Αμερικανών. Η εκπρόσωπος Καρίν Ζαν-Πιερ είπε ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να παράσχει την κατάλληλη προξενική βοήθεια και επιβεβαίωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις επιβολής του νόμου είναι σε επαφή με τις αντίστοιχες μεξικανικές.

Πηγή: newsbeast.gr