Αποστάσεις από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης, λίγη ώρα μετά την ένταση που προκάλεσε ο πρώτος στη Βουλή, αποκαλώντας «δολοφόνους» τους βουλευτές της ΝΔ, στο πλαίσιο της κριτικής που θέλησε να ασκήσει στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας.

Η κατάσταση της πανδημίας είναι δύσκολη, αλλά «με ανταλλαγή ύβρεων» δεν υπάρχει λύση, είπε ο κ. Φίλης. Δεν μας καλύπτουν όσα είπε ο κ. Κουρουμπλής, πρόσθεσε, αν και σημείωσε πως όσα ειπώθηκαν, ειπώθηκαν μέσα στην οργή και το θυμό του, καθώς -όπως είπε ο κ. Κουρουμπλής- έχει χάσει φίλους του από την Covid-19.

Την προηγούμενη περίοδο βουλευτές της ΝΔ με αποκάλεσαν προδότη για τη στάση μου επί της συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι. Δεν προχωρά έτσι η Δημοκρατία, με το «μία σου και μία μου», τόνισε ακόμα ο βουλευτής.

Σε ανάλογο τόνο, ο Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε πως «εμείς τυμβωρυχία δεν κάναμε και ούτε θα κάνουμε» και χαρακτήρισε τις δηλώσεις του συνάδελφού του παρεξηγήσιμες και άστοχες.

«Τον φίλο μου που χάθηκε, τη μητέρα, τον αδερφό ποιος θα τον φέρει πίσω; Ποιος θα τον απολογηθεί γι’ αυτό; Ντροπή! Αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους αυτό κάνατε! Και επιμένετε! Ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν θα το ξεπεράσετε έτσι!», είπε νωρίτερα ο κ. Κουρουμπλής.

Η εν λόγω αναφορά προκάλεσε σάλο με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να φωνάζουν «ντροπή»!

Έντονη υπήρξε η αντίδραση και του προέδρου της Βουλής, κ. Τασούλα, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε να πάρει θέση για το θέμα ο Αλέξης Τσίπρας και τη διαγραφή του βουλευτή, εφόσον δεν ανακαλέσει.

Πηγή: newsbeast.gr