Ξεκίνησαν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας και ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα ευχαρίστησε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Εμμανουέλ Μακρόν αλλά και την ‘Ανγκελα Μέρκελ.

«Ευχαριστώ την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία αγωνίστηκε και για τους δύο» για την ΕΕ και για τα Δυτικά Βαλκάνια, για όλα τα κράτη μέλη και «για εμάς» ανέφερε ο κ. Ράμα.

Συνέχισε με την πρώην Καγκελάριο της Γερμανίας, ‘Ανγκελα Μέρκελ, λέγοντας ότι «χωρίς αυτήν δε θα ήμασταν εδώ σήμερα. Είχε και τα γενέθλιά της και θέλω να της ευχηθώ τα καλύτερα».

Παράλληλα ο Έντι Ράμα σημείωσε ότι «δε θα ήμασταν εδώ χωρίς την επιπλέον προσπάθεια του Γάλλου Προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν και της ομάδας του που εργάστηκε για την τελευταία πρόταση που άνοιξε το δρόμο, ξεμπλοκάροντας μία παράλογη κατάσταση».

Ο Έντι Ράμα αναφέρθηκε επίσης στον λαό της Αλβανίας επισημαίνοντας ότι δεν εγκατέλειψε το όνειρο να ακολουθήσει τον ευρωπαϊκό δρόμο. «Χάρη στον αλβανικό λαό μπορούσαμε να είμαστε δυνατοί παρά τα τρία πολύ περίπλοκα χρόνια, από τη μία με τις αρνήσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον σεισμό, την πανδημία, τον πόλεμο, που έκαναν την τέλεια καταιγίδα, αλλά μας έκαναν πιο δυνατούς» σημείωσε.

Πηγή: newsbeast.gr