Το καρναβάλι επιστρέφει στο Ρίο ντε Τζανέιρο στη γνωστή του μορφή μετά από τρία χρόνια πανδημίας, με πλήθος κόσμου να δίνει δυναμικό παρών στην έναρξη των εκδηλώσεων με ιδιαίτερα κοστούμια, τεράστια άρματα και σάμπα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας υπολογίζει ότι περίπου 46 εκατ. άνθρωποι θα κατακλύσουν τους δρόμους σε ένα τεράστιο πάρτι που θα ξεδιπλωθεί για μία εβδομάδα και σε άλλες πόλεις, όπως το Σαλβαδόρ, το Ρεσίφε και το Σάο Πάολο.

Πολλοί δήμαρχοι έδωσαν το έναυσμα για την έναρξη των εκδηλώσεων από την Παρασκευή, παραδίδοντας συμβολικά τα κλειδιά της πόλης στους βασιλιάδες του καρναβαλιού.

«Περιμέναμε τόσο πολύ, μας αξίζει αυτή η κάθαρση», είπε ένας 38χρονος μηχανικός με χαβανέζικο πουκάμισο βουτηγμένο στα κομφετί, σε ένα πάρτι στο Σάο Πάολο. Οι αρχές του Ρίο εξέδωσαν άδειες για περισσότερα από 600 πάρτι στο δρόμο, γνωστά ως «blocos», προς μεγάλη χαρά τόσο των ντόπιων όσο και των τουριστών.

Τα πιο δημοφιλή «blocos» μπορούν να τραβήξουν εκατομμύρια στους δρόμους. Στους εορτασμούς προστίθενται οι παρελάσεις σάμπα στο σαμπαδρόμιο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, κορυφαίες σχολές σάμπα επιδεικνύουν τα ταλέντα τους σε ωριαίες παρελάσεις με περίτεχνα άρματα και κοστούμια.

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης, ο Jorge Perlingeiro, πρόεδρος του πρωταθλήματος σχολείων σάμπα του Ρίο χαιρέτισε την επιστροφή των εορτασμών πλήρους κλίμακας. «Είναι ένα τόσο σημαντικό πάρτι. Είναι ένα πάρτι πολιτισμού, ευτυχίας, διασκέδασης και αναψυχής», είπε. Πρόσθεσε ότι το φετινό Καρναβάλι θα σπάσει κάθε ρεκόρ στο σαμπαδρόμιο, όπου αναμένονται περίπου 100.000 άτομα προσωπικό και θεατές κάθε μέρα στον sold out χώρο, ενώ θα γίνουν 18.000 παρελάσεις.

Πηγή: newsbeast.gr