Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, για τον οποίο πλήθαιναν οι φήμες ότι ήταν «άφαντος» εδώ και μέρες, εμφανίστηκε την Τρίτη (29/3) να κάνει δηλώσεις στη διάρκεια συνάντησης που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, σημειώνοντας ότι οι στρατιωτικές δυνατότητες της Ουκρανίας έχουν σοβαρά μειωθεί και ότι οι κύριοι στόχοι της πρώτης φάσης της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία επιτεύχθηκαν.

Ο ίδιος προειδοποίησε το ΝΑΤΟ και είπε ότι βασικός στόχος είναι «η απελευθέρωση του Ντονμπάς».

Ο Σεργκέι Σοϊγκού, μιλώντας σε αξιωματούχους στη διάρκεια συνάντησης που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, προειδοποίησε επίσης ότι η Ρωσία θα απαντήσει καταλλήλως, αν το ΝΑΤΟ προμηθεύσει στην Ουκρανία αεροπλάνα και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

Κατηγορεί τις ΗΠΑ για «κυβερνοεπίθεση»

Στο μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι ηγούνται μιας μαζικής επιχείρησης που διεξάγεται σε καθημερινή βάση στον κυβερνοχώρο με στόχο ρωσικούς κρατικούς θεσμούς και υπογράμμισε ότι θα βρει αυτούς που ευθύνονται για την «κυβερνοεπίθεση».

«Δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβερνοεπίθεση που εξαπολύθηκε εναντίον της Ρωσίας θα έχει σοβαρές συνέπειες για τους υποκινητές και τους δράστες της», αναφέρει το υπουργείο σε δήλωση που εξέδωσε.

«Οι πηγές των επιθέσεων θα εντοπισθούν και οι δράστες θα λογοδοτήσουν αναπόφευκτα για τις πράξεις τους σύμφωνα με το νόμο», προσθέτει.

Πηγή: newsbeast.gr