Με ένταση περιορισμένης κλίμακας ολοκληρώθηκε η πορεία στο Ηράκλειο της Κρήτης, με αφορμή την θλιβερή επέτειο των 13 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ εκτυλίχθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια και ένταση στο κέντρο της πόλης, ενώ υπήρξαν και προσαγωγές. Πληροφορίες του neakriti.gr αναφέρουν πως σημειώθηκαν μικροζημιές σε καταστήματα, ενώ άγνωστοι πυρπόλησαν κάδους στην Πλατεία Κορνάρου. Φοιτητικοί Σύλλογοι και συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα στην πλατεία Λιονταριών.

Την ίδια ώρα, πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Χανίων πραγματοποίησαν φοιτητές, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι συλλόγων και συλλογικοτήτων της πόλης με αφορμή τα 13 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία, συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και στη συνέχεια κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, διέσχισαν κεντρικούς δρόμους της πόλης για να επιστρέψουν στην πλατεία της αγοράς όπου και ολοκληρώθηκε ειρηνικά η κινητοποίηση. Σε σημεία όπου πραγματοποιήθηκε η πορεία είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η τροχαία ρύθμιζε την κυκλοφορία των οχημάτων.

Πηγή: newsbeast.gr