Η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας εξέφρασε επιφυλάξεις σήμερα για την πιθανότητα οι τετραμερείς συνομιλίες που θα διεξαχθούν αύριο Τετάρτη στην Τουρκία να οδηγήσουν στην επανέναρξη της εξαγωγής ουκρανικών σιτηρών, δεδομένου ότι η Ρωσία προσθέτει συνεχώς εμπόδια, όπως είπε.

Στην ομιλία της στη γαλλική Εθνοσυνέλευση η Κατρίν Κολονά είπε ότι ελπίζει να επιτευχθεί πρόοδος στις συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Τουρκίας και των Ηνωμένων Εθνών. Σημείωσε όμως ότι τις προηγούμενες εβδομάδες η Μόσχα πρόσθεσε «προϋποθέσεις επί προϋποθέσεων» και για τον λόγο αυτό είναι επιφυλακτική για το κατά πόσο θα είναι θετικό το αποτέλεσμα αυτών των επαφών.

Αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα συναντηθούν αύριο Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσουν την επανέναρξη των εξαγωγών, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Κατρίν Κολονά

Στις συνομιλίες, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα συμμετέχουν επίσης αντιπροσωπείες από τα Ηνωμένα Έθνη και την Τουρκία.

Πηγή: newsbeast.gr