Επιφυλακτική εμφανίστηκε η βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας ως προς το αποτέλεσμα των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Η ίδια τόνισε ακόμη ότι πρέπει να σταματήσουν τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν πάση θυσία.

«Είμαι επιφυλακτική ως προς τις ειρηνευτικές συνομιλίες ενόσω ο Πούτιν συνεχίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Πρέπει να εφαρμόσει μια εκεχειρία και να αποσύρει τα στρατεύματά του για να ληφθούν σοβαρά υπόψη αυτές οι ειρηνευτικές συνομιλίες. Πρέπει να σταματήσουμε τον Πούτιν “πάση θυσία”», δήλωσε η Τρας στην τηλεόραση του BBC και όπως μεταδίδουν Reuters και Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ολλανδία και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να παραδίδουν όπλα στην Ουκρανία

Στο μεταξύ, η Ολλανδία και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να παραδίδουν όπλα στην Ουκρανία ακόμη και αν αυτές οι παραδόσεις γίνουν στόχος ρωσικών επιθέσεων, δήλωσε σήμερα η ολλανδή υπουργός Αμυνας Κάισα Ολόνγκρεν.

«Η Ολλανδία και άλλες χώρες θα εξακολουθήσουν να παραδίδουν όπλα στην Ουκρανία. Η Ουκρανία έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της, θα συνεχίσουμε να την υπερασπιζόμαστε», δήλωσε η Ολόνγκρεν κατά την άφιξή της για την σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Πηγή: newsbeast.gr