Στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης – όπου αναμένεται να λειτουργήσει mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά – βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η Μίνα Γκάγκα. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους όλων των τμημάτων για το σχέδιο αναβάθμισης του Νοσοκομείου, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας.

Στη συνέχεια, συμμετείχε σε σχετική σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν η Υφυπουργός, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη, η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, ο Διοικητής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Ηλίας Δαλαΐνας, η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Παίδων Πεντέλης Τούλα Κατοίκου και η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Κωνσταντίνα Μαμούρα.

Για πρώτη φορά mega εμβολιαστικό κέντρο μέσα σε νοσοκομείο

Αξίζει να αναφερθεί πως είναι η πρώτη φορά από την αρχή του προγράμματος εμβολιασμού, που ένα mega εμβολιαστικό κέντρο εγκαθίσταται σε νοσηλευτική δομή και λειτουργεί παράλληλα με αυτή.

Για πρώτη φορά mega εμβολιαστικό κέντρο μέσα σε νοσοκομείο

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, και με στόχο την ταχύτερη δυνατή εμβολιαστική θωράκιση των παιδιών 5 – 11 ετών, το εμβολιαστικό κέντρο θα διαθέτει περισσότερες από 10 εμβολιαστικές γραμμές.

Για πρώτη φορά mega εμβολιαστικό κέντρο μέσα σε νοσοκομείο

Διευκρινίζεται, επίσης, πως «το νοσοκομείο θα εξακολουθήσει να λειτουργεί πλήρως, να δέχεται τακτικά περιστατικά, για νοσηλείες, χειρουργεία και τακτικά ιατρεία. Η φροντίδα των μικρών ασθενών θα συνεχιστεί απρόσκοπτα σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, ενώ θα εξυπηρετούνται και όσα επείγοντα περιστατικά φτάνουν στο Νοσοκομείο».

Τέλος, σημειώνεται πως «οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Παίδων Πεντέλης προσφέρονται για την παράλληλη λειτουργία νοσηλευτικών και εμβολιαστικών δραστηριοτήτων, ενώ διαθέτουν και χώρο στάθμευσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση γονέων και παιδιών».

Ενστάσεις για τους σχεδιασμούς του Υπουργείο για το Παίδων Πεντέλης έχει εκφράσει το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο – ο πρόεδρος του οποίου μίλησε στο Newsbeast – αλλά και η ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγή: newsbeast.gr