Στα ναυπηγεία του ομίλου Naval Group, όπου θα ναυπηγηθούν οι φρεγάτες [email protected] του Πολεμικού Ναυτικού βρέθηκε σήμερα την Πέμπτη ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρει: «Μετά το τέλος της άτυπης συνάντησης υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. επισκεφθήκαμε με την Γαλλίδα ομόλογό μου κ. Φλοράνς Παρλύ τα ναυπηγεία του Ομίλου Naval Group, όπου θα ναυπηγηθούν οι φρεγάτες FDI HN Belharra, τις οποίες θα προμηθευτεί το Πολεμικό Ναυτικό».

Υπενθυμίζεται ότι ο ΥΕΘΑ βρέθηκε στη Βρέστη της Γαλλίας, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ.

Κατά την παρέμβασή του, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως η «Στρατηγική Πυξίδα» της Ένωσης αποτελεί το μέσο για τη δημιουργία κοινής στρατηγικής κουλτούρας καθώς και ότι η ΕΕ πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις προκλήσεις ασφαλείας και απειλές που αντιμετωπίζουν όλα τα κράτη – μέλη της.

Αξίζει να αναφερθεί πως ανάλογο μήνυμα έστειλε και ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος συμμετείχε στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία, επίσης, έλαβε χώρα στη Βρέστη.

Πηγή: newsbeast.gr