Ο μήνας Αύγουστος αποδεικνύεται πολιτικά ο πιο καυτός μέχρι στιγμής για το 2022 καθώς η υπόθεση της παρακολούθησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη θα φτάσει μέχρι τη Βουλή.

Η δήλωση που έκανε χθες ο πρωθυπουργός προκάλεσε την αντίδραση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης και βεβαίως του ίδιου του κ. Ανδρουλάκη που είναι και ο άμεσα θιγόμενος. Η κυβέρνηση που από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι θα κινηθεί θεσμικά, και μέσω του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκαθάρισε ότι συμφώνησε αμέσως στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία θα λειτουργήσει υπό συνθήκες που η φύση του αντικειμένου που θα ερευνήσει επιβάλλει.

Ανοίγουν οι πόρτες της Βουλής στις 22 Αυγούστου

Μετά τις πρώτες αντιδράσεις από όλα τα κόμματα για τη δήλωση του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας, τηλεφώνησε στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα και του ζήτησε το άμεσο άνοιγμα του κοινοβουλίου ώστε να συζητηθεί η υπόθεση των παρακολουθήσεων σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών.

Παράλληλα με επιστολή του στον κ. Τασούλα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αιτιολόγησε την κίνηση αυτή λέγοντας ότι «η πολιτική ζωή της χώρας βιώνει μια από τις κρισιμότερες στιγμές της στη Μεταπολιτευτική περίοδο».

Η κυβέρνηση σήκωσε το γάντι και μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου ανέφερε ότι συμφωνεί στην επίσπευση του ανοίγματος της Βουλής στις 22 Αυγούστου και τον ορισμό της συζήτησης αυτής εντός εκείνης της εβδομάδας. Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια της Βουλής είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου.

Αυτό, όμως δεν ικανοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος με ανακοίνωσή του διευκρίνισε ότι αυτό που ζήτησε ήταν η άμεση διεξαγωγή της συζήτησης ώστε να δοθούν απαντήσεις εδώ και τώρα και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι προσπαθεί έως τις 22 Αυγούστου να κερδίσει χρόνο «προκειμένου να προσπαθήσει με τον προπαγανδιστικό του μηχανισμό να εξουδετερώσει τη “βόμβα”».

Στο ίδιο ύφος το σχόλιο απάντηση της ΝΔ:  «Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι το άνοιγμα της Βουλής θα έπρεπε να επισπευσθεί ακόμη περισσότερο. Ευτυχώς δεν ζήτησε η συνεδρίαση να γίνει στις 14 Αυγούστου όπως έγινε επί των ημερών του. Ημερομηνία που η Βουλή ψήφιζε το 3ο αχρείαστο Μνημόνιο που έφερε. Αλλά ευτυχώς τέτοιες εποχές δεν θα ξαναζήσουμε».

Και αυτό το ασταμάτητο πινγκ πονγκ ανακοινώσεων ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση δείχνει ότι ο Αύγουστος θα δικαιολογήσει επάξια τον ρόλο του καυτού πολιτικά μήνα και η κατάληξή του θα μας βρει με το πολιτικό θερμόμετρο στα ύψη.

Πηγή: newsbeast.gr