Θέμα ωρών είναι η επιστροφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη, σύμφωνα με πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχουν ήδη σταλεί σχετικές επιστολές προς τον πρόεδρο της Βουλής, τόσο από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, όσο και από τον βουλευτή, κ. Κουρουμπλή.

Έτσι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σύντομα  θα αριθμεί και πάλι 86 βουλευτές ενώ οι ανεξάρτητοι βουλευτές μειώθηκαν σε 3.

Θυμίζουμε ότι ο πρώην υπουργός είχε διαγραφεί τον Δεκέμβριο του 2021 για δηλώσεις του κατά της κυβέρνησης, στην οποία καταλόγιζε το γεγονός ότι με τη διαχείριση που έκανε στο θέμα της πανδημίας και την εν γένει πολιτική της όσον αφορά τον κορονοϊό, «δολοφόνησε χιλιάδες ανθρώπους».

Μάλιστα όταν έγινε αυτή η δήλωση στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας βρισκόταν στις Βρυξέλλες και όταν ενημερώθηκε σχετικώς, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και της ζήτησε να του μεταφερθεί το μήνυμα «ή θα ανασκευάσεις, ή θα διαγραφείς». Ο κ. Κουρουμπλής επέμεινε στη θέση του και έτσι βρέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Μάλιστα σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Newsbeast είχε δηλώσει τότε πως «δεν υπάρχει άνθρωπος που να με πήρε τηλέφωνο και να μην μου έδωσε συγχαρητήρια γι’ αυτά που είπα στη Βουλή, ακόμη και πρώην υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επικοινώνησαν μαζί μου για να με συγχαρούν».

Ως ανεξάρτητος βουλευτής τους μήνες που ακολούθησαν στήριξε και συντάχθηκε σε όλες τις κύριας πολιτικής σημασίας ψηφοφορίες χωρίς έντονες διαφοροποιήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: newsbeast.gr