\Επίτιμος καθηγητής της Διαχείρισης του Περιβάλλοντος της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου αναμένεται να ανακηρυχθεί σήμερα στις 19:00 σε ειδική τελετή στο Ζάππειο Μέγαρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, που για τον λόγο αυτό βρίσκεται από χθες στην Αθήνα.

Ο Παναγιότατος μετά την αναγόρευσή του θα εκφωνήσει ομιλία υπό τον τίτλο «Ο δεκάλογος της Κοινωνικής Οικολογίας». Ο ίδιος, άλλωστε, έχει αναδείξει τα θέματα της οικολογικής καταστροφής, έχει λάβει σπουδαίες πρωτοβουλίες και οι παρεμβάσεις του είναι καταλυτικές ως προς την ανάδειξη της ανάγκης σωστής διαχείρισης του οικοσυστήματος και της προστασίας και αναβάθμισης του περιβάλλοντος.

Όπως έχει επισημάνει κατά καιρούς ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας, «για να εξασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον, η οικολογία πρέπει να ενσωματωθεί στην οικονομική θεωρία. Αν δεν μειώσουμε την παγκόσμια οικονομική ανισότητα, δεν μπορούμε να μειώσουμε τον αρνητικό αντίκτυπό μας στον πλανήτη και τους ανθρώπους του. Η κοινωνία δεν μπορεί να ευημερήσει όταν το περιβάλλον υποφέρει. Χρειαζόμαστε ένα οικονομικό σύστημα με κοινωνικό προσανατολισμό και οικολογική συνείδηση».

Παρόντες στην τελετή θα είναι αρκετοί εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής της χώρας, του πνεύματος, των γραμμάτων, του πολιτισμού. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία «Εν Αθήναις Σύλλογος Μουσικόφιλων Κωνσταντινουπόλεως».

Αύριο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα παραθέσουν γεύμα προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου σε γνωστό ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος.

Πηγή: newsbeast.gr