Ένας επιβάτης του μοιραίου Intercity τραυματίστηκε στο κεφάλι από τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη και μόλις βγήκε από το βαγόνι, αποφάσισε να ψάξει για βοήθεια, μόνο που δεν πήγε σε κάποιο χωριό δίπλα, αλλά περπάτησε μέχρι την Ιτέα.

Ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, Κώστας Παπακωνσταντίνου, μίλησε στην εκπομπή «Live News» και είπε ότι βαγόνι 4 της επιβατικής αμαξοστοιχίας με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. «Ένιωθα ότι το τρένο έφυγε από τις ράγες και στη συνέχεια πέσαμε με μεγάλη δύναμη. Άρχισαν να σπάνε τα τζάμια, σκοτάδι στο βαγόνι, καπνοί. Λουστήκαμε με τα θραύαμστα. Επικράτησε πανικός. Έσκυψα να πάρω μία στάση για να προστατευτώ από τα θραύσματα», είπε χαρακτηριστικά.

«Γύρω μου είχε παντού φοιτητές. Όσοι ήταν κοντά μου βγήκαν, άλλοι ήταν χτυπημένοι… Πάντως οι περισσότεροι που είδαν βγήκαν. Ήταν τρομοκρατημένοι, όλοι κοιτούσαν πανικόβλητοι, άλλοι έφευγαν στα χωράφια», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Έπειτα, είπε ότι «το βράδυ δεν έχεις καλή εκτίμηση, το ξέρω λόγω της δουλειάς μου. Παρόλα αυτά, μου φάνηκε καλύτερη επιλογή να πάω στο κοντινότερο χωριό. Από την αδρεναλίνη μου φαινόταν πως ήταν δίπλα, οπότε περπάτησα μέχρι την Ιτέα».

Πηγή: newsbeast.gr