Η διαιτησία στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League 1 δεν άρεσε σε κανέναν και η σχετική συζήτηση επανήλθε στο προσκήνιο μετά τη συνάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, με την ομοσπονδία να επανέρχεται τώρα στο θέμα και να τονίζει ότι μόνο η ΚΕΔ είναι αρμόδια για τους ορισμούς και τους Elite διαιτητές.

Οι διαιτητικές αποφάσεις που υπήρξαν στους αγώνες της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ προκάλεσαν διάφορα σχόλια και στόχος είναι να έρθουν από εδώ και πέρα Elite διαιτητές ώστε να υπάρχουν περισσότερες εγγυήσεις για καλές διαιτησίες.

Είναι ένα θέμα που έχει γίνει Νο1 προτεραιότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή και η ΕΠΟ αποφάσισε να τοποθετηθεί επισήμως εκ νέου, τονίζοντας τα εξής σε σχετική ανακοίνωσή της…

«Σχετικά με την πρόταση του Προέδρου της SL1 κ. Μαρινάκη για παροχή βοήθειας ώστε να βρεθούν ελίτ διαιτητές για τα ντέρμπι, έχουμε την υποχρέωση να διευκρινίσουμε τα κάτωθι.

. Σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας της FIFA, άρθρο 12.1:

«…..ουδεμία ομάδα, λίγκα ή άλλο τμήμα της ομοσπονδίας μπορεί να παρεμβαίνει στην διαδικασία ορισμού των διαιτητών.»

  1. Σύμφωνα με την «Διαιτητική Συνθήκη» της UEFA (Section Annex A A.6 Para 1, 10 & 12.:

«Ο καθορισμός διαιτητών και παρατηρητών είναι θεμελιώδης όρος για την επαγγελματική πρόοδο και ο ορισμός τους ΠΡΕΠΕΙ να υπόκειται στην Επιτροπή Διαιτησίας και το Τμήμα Διαιτησίας (της Ομοσπονδίας)».

Με βάση τα ανωτέρω είναι προφανές ότι οποιαδήποτε παρέμβαση ή συμμετοχή οποιουδήποτε τρίτου σε αυτή την διαδικασία είναι απολύτως εκτός των κανονισμών της UEFA και της FIFA, αφού σύμφωνα με τους κανονισμούς αυτούς μόνο η ΚΕΔ/ΕΠΟ και ουδείς άλλος έχει μια τέτοια αρμοδιότητα».

Πηγή: newsbeast.gr