Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αιγύπτου ανακοίνωσε την πρόσληψη του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στο ρόλο του επικεφαλής ανάπτυξης της αιγυπτιακής επιτροπής διαιτησίας. Αυτό, μάλλον, σημαίνει πως πέφτουν οι τίτλοι τέλους στην περίοδο που ο Άγγλος πρώην διεθνής διαιτητής ήταν ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ στην Ελλάδα.

Το προηγούμενο διάστημα και δη μετά την εκλογή του Τάκη Μπαλτάκου ως νέου προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Πρόσφατα, δε, είχε αναφέρει: «Το συμβόλαιο του κ. Κλάτενμπεργκ λήγει στις 30/7. Σύμφωνα με το άρθρο 53 του Καταστατικού της ΕΠΟ. για την ανανέωση του συμβολαίου του απαιτείται θετική εισήγηση του Προέδρου της ΕΠΟ. προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Η εισήγηση αυτή, θετική ή αρνητική, θα γνωστοποιηθεί μέχρι τις 15/7.

Εν των μεταξύ, η ΕΠΟ. σε συνεργασία με τη FIFA και τη UEFA, θα εξετάσει και άλλα ονόματα αλλοδαπών αρχιδιαιτητών και υπεύθυνων VAR, με κύριο κριτήριο προτίμησης τους την ενασχόληση με την παραγωγική διαδικασία, ούτως ώστε, σε εύθετο χρόνο να επανέλθει η διαιτησία – ερασιτεχνική ή επαγγελματική-στους Έλληνες διαιτητές. Τα ονόματα των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, θα ανακοινωθούν μέχρι τις 20/7».

Οπότε, πλέον, η ΕΠΟ τώρα καλείται να κάνει πράξη αυτό που είχε υποστηρίξει ο νέος πρόεδρός της και ν’ αναζητήσει νέο αρχιδιαιτητή, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα προέρχεται εκ νέου από το εξωτερικό, ενώ στην επιλογή του θα συνεργαστεί με τη FIFA και την UEFA.

Πηγή: newsbeast.gr