Την 1η Ιουνίου η ΕΠΟ θα εκλέξει τον νέο πρόεδρό της και αυτός θα είναι ο Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος, όπως ενημέρωσε επισήμως η ομοσπονδία, θα είναι και ο μοναδικός υποψήφιος, έχοντας τη στήριξη 44 Ενώσεων. Έτσι, θα αρχίσει μια νέα εποχή, με την προηγούμενη να κλείνει πολύ σύντομα, αφού ο Θοδωρής Ζαγοράκης είχε αποχωρήσει λίγους μήνες μετά την εκλογή του.

Εδώ και καιρό φαινόταν ότι ο Μπαλτάκος θα ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ και η επιβεβαίωση ήρθε με την επίσημη ενημέρωση της Ομοσπονδίας, η οποία έκανε γνωστό και ότι ο έμπειρος νομικός έχει την υποστήριξη 44 Ενώσεων.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής…

«Ολοκληρώθηκε σήμερα, 15 Απριλίου 2022, η εκ του Καταστατικού (έκδοση 2021) προβλεπόμενη προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, κατόπιν προτάσεων των Μελών της ΕΠΟ, για την εκλογή του Προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Βάσει των άρθρων 23, 26, 38, 39, του άρθρου 9 του Παραρτήματος Γ’ του Καταστατικού της Ε.Π.Ο, αλλά και των εισερχομένων του Πρωτοκόλλου της ΕΠΟ, ως την προκαθορισμένη ώρα λήξης της παραπάνω προθεσμίας απεστάλησαν συνολικά 44 προτάσεις Μελών της Ε.Π.Ο, οι οποίες αφορούσαν στην πρόταση υποψηφιότητας του κ. Παναγιώτη Μπαλτάκου του Δημητρίου.

Το σύνολο των προτάσεων βρίσκεται ήδη στη διάθεση της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης, η οποία καλείται, βάσει των διατάξεων του άρθρου 52 και των Παραρτημάτων Γ’ και ΣΤ’ του Καταστατικού να προχωρήσει στον “Έλεγχο Ακεραιότητας”, διαδικασία εκ των παραπάνω αναφερομένων επιβεβλημένη ενόψει της επίσημης ανακήρυξης των υποψηφίων, η οποία υλοποιείται για πρώτη φορά στην ιστορία της Ομοσπονδίας.

Στη διάθεση της ΕΕΔΣ βρίσκεται ήδη και το εκ του Παραρτήματος ΣΤ του Καταστατικού προβλεπόμενο ερωτηματολόγιο προς τον προτεινόμενο υποψήφιο, καθώς και όλα τα σχετικά που όφειλε να καταθέσει ως προαπαιτούμενα για τον έλεγχο έγγραφα. Η εκλογή του νέου προέδρου της Ε.Π.Ο έχει προγραμματισθεί για την Ειδική Εκλογική Γενική Συνέλευση της 1ης Ιουνίου 2022».

Πηγή: newsbeast.gr