Πάνω από 30.500 νέα κρούσματα κορονοϊού κατέγραψε μέσα σε μία μέρα η Ινδία, με τον συνολικό αριθμό τους να σκαρφαλώνει στα 8.845.127, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν 30.548 μολύνσεις, ενώ το ίδιο διάστημα, άλλοι 435 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού να φτάνει τους 130.070 νεκρούς, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Τα αποκαλούμενα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν στα 465.478 (από 479.216 την προηγουμένη), παραμένοντας κάτω από το όριο των 500.000 από την περασμένη Τετάρτη, έπειτα από μήνες, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ. Οι άνθρωποι που κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν έχουν στο μεταξύ ξεπεράσει τα 8,25 εκατομμύρια, πάντα κατά τα στοιχεία της κυβέρνησης της χώρας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ινδίας Αμίτ Σα ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι αποφασίστηκε να μεταφερθούν εσπευσμένα στην πρωτεύουσα γιατροί από άλλες περιοχές της χώρας, να διπλασιαστούν τα τεστ που διενεργούνται στο Νέο Δελχί και να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι για να εξασφαλιστεί πως οι πολίτες φορούν μάσκες.

Η πρωτεύουσα καταγράφει πάνω από 7.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού ημερησίως τις τελευταίες πέντε ημέρες, κάτι άνευ προηγουμένου. Ο υπουργός Υγείας Χαρς Βαρντχάν κατέγραψε μέσω Twitter χθες Κυριακή ότι «το Νέο Δελχί βλέπει τεράστια έξαρση των ημερήσιων ενεργών κρουσμάτων, που είναι πιθανό να επιδεινωθεί τις προσεχείς εβδομάδες», υποσχόμενος ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες να ελεγχθεί η κατάσταση.

Πηγή: newsbeast.gr