Ένα απίστευτο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε μία επταμελής οικογένεια από τη Συρία. Τα μέλη της ενώ κατάφεραν να γλιτώσουν από τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου που έπληξε τη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία, πέθαναν την Παρασκευή (17/2) σε φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι όπου είχαν καταφύγει στην κεντρική Τουρκία, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο DHA και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η οικογένεια έφυγε από την περιοχή Νουρνταγκί στην επαρχία Γκαζίαντεπ και είχε καταφύγει σε συγγενείς της στο Ικόνιο.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 3:00 τα ξημερώματα από τη σόμπα με την οποία ζέσταιναν το μικρό πλινθόκτιστο σπίτι όπου έμεναν. Σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το DHA, το μεγαλύτερο μέρος του σπιτιού έχει καταστραφεί από την πυρκαγιά.

Οι επτά άνθρωποι που σκοτώθηκαν ήταν ένα ζευγάρι και τα πέντε του παιδιά, ηλικίας, 13, 8, 6 και 4 ετών, σύμφωνα με το Anadolu. Πέντε άλλα μέλη της οικογένειας τραυματίστηκαν.

Στην Τουρκία ζουν 3,7 εκατ. Σύροι πρόσφυγες που έφυγαν από τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

(φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: newsbeast.gr