Σχέδιο περιορισμού μετακινήσεων αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να παρουσιάσει τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση με στόχο να μην υπάρξει διασπορά του κορονοϊού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θέλει να βάλει μπλόκο στους εκδρομείς που θέλουν να ταξιδέψουν εκτός Αττικής τα Σαββατοκύριακα, ώστε να μην επηρεαστούν και οι «κίτρινες» περιοχές όπου η εστίαση λειτουργεί κανονικά.

Το συγκεκριμένο σχέδιο περιορισμού μετακινήσεων θα αφορά τα Σαββατοκύριακα όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες και θα αφορά κυρίως την Αττική μιας και το επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή είναι ιδιαίτερα φορτωμένο.

Όλα αυτά βέβαια θα ανακοινωθούν σε περίπτωση που η Αττική δε θα «γκριζάρει», δηλαδή δε θα ακολουθήσει τα χνάρια της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, που βρίσκονται από τα ξημερώματα της Τρίτης σε lockdown.

Πέτσας: Δεν αποκλείεται γενικό lockdown σε όλη τη χώρα

«Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο. Παίρνουμε τα μέτρα αυτά νωρίς για να μπορέσουμε να έχουμε έναν πιο αισιόδοξο Δεκέμβριο». Αυτό ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο ΣΚΑΪ χωρίς να αποκλείει ένα νέο γενικευμένο lockdown αλα Μαρτίου σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Πέτσας είπε πως έχει μεγάλη σημασία η τήρηση των μέτρων για την πορεία της πανδημίας. «Θα σκληρύνουν τα μέτρα αν δεν τα τηρήσουμε. Δυστυχώς, φαίνεται ότι ο φόβος κινητοποιεί τις κοινωνίες», σημείωσε.

«Η αποτελεσματικότητα των μέτρων εξαρτάται από την πιστή τήρησή τους. Ό,τι περιορίζει την κινητικότητα είναι πιο δραστικό.», είπε σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Όσον αφορά, τη μη τήρησή τους, είπε, ότι «οι παραφωνίες είναι ικανές να τινάξουν στον αέρα τον σχεδιασμό».

Για τι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ανέφερε ότι δεν έχει γίνει κάποια εισήγηση από τους ειδικούς, ωστόσο είναι ένα θέμα που εξετάζεται.

Πηγή: newsbeast.gr