Η αντίστροφη μέτρηση για το γαστρονομικό event «Gastronomy Lab» το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη HORECA 2023 στο Metropolitan Expo από τις 10 έως τις 13 Φεβρουαρίου έχει ξεκινήσει.

Στο τετραήμερο της έκθεσης (10-13 Φεβρουαρίου, Metropolitan Expo) στο ειδικά διαμορφωμένο και εντυπωσιακό stage του Gastronomy Lab στο Hall 4 θα φιλοξενηθούν μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας αλλά και εγχώριας γαστρονομίας, παρουσιάζοντας όλες τις νέες τάσεις και τεχνικές που επικρατούν παγκοσμίως, σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, θα ανέβει στο stage ο Luc Debove, MOF Glacier και Δ/ντης της ENSP (Ecole Nationale Superieure de Patisserie) από την Λυών, ο Chef Zubin D’Souza της νέας συνεργασίας της Ecole Ducasse στην Ινδία (Νέο Δελχί), καθώς και ο Pastry Chef από το θρυλικό ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι και καθηγητής στην Ecole Ritz Escoffier, Martin Millouet.

Επιπλέον, θα διεξαχθεί ένα πάνελ συζήτησης με την D-Waste και το Plat Institute από την Βαρκελώνη, όπου θα συμμετέχουν εξαίσιοι καλεσμένοι με θέμα «Κλάδος ho.re.ca και τροφικά απόβλητα: καταλύτης για την πράσινη μετάβαση της χώρας».

Για τη διεξαγωγή του Gastronomy Lab θα συνεργαστούν η HORECA 2023, ο Χάρης Χαραλαμπίδης και η Gastronomy Essentials.

Δύο πολύ μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής της Ιταλικής πίτσας από τη Νάπολη θα έρθουν στην Ελλάδα, προκειμένου να παρουσιάσουν τα μυστικά της ναπολιτάνικης πίτσας και να μιλήσουν για την ιστορία της.

Ο λόγος για τον Luciano Sorbillo ο οποίος είναι ίσως τα πιο σημαίνοντα πρόσωπα της ναπολιτάνικης σκηνής αφού είναι απόγονος της σημαντικότερης οικογένειας στην ιστορία της πίτσας στη Νάπολη, μαζί με έναν από τους πιο ταλαντούχους pizzaiolo της νέας γενιάς αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, αφού κατακτά κάθε χρόνο τα πρωταθλήματα πίτσας, τον Vito Monaco.

Και φυσικά Έλληνες Chef, Pastry Chefs & Bakery Chefs που θα μας παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο της μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας, όπως οι: Θάνος Στασινός, Δημήτρης Κονταράτος, Χάρης Παπαλίτσας, Γρηγόρης Χέλμης, Δημήτρης Κατριβέσης, Γιώργος Στυλιανουδάκης, Δημήτρης Παμπόρης, Γιάννης Μπαξεβάνης, Δημήτρης Φραγκογιάννης, Μαρίνος Κοσμάς, Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, Μιχάλης Ντουνέτας κ.α.

Τέλος στην φετινή HORECA θα βραβευτούν και τα εστιατόρια Cantina από τη Σίφνο, Peskesi από το Ηράκλειο Κρήτης, Maραθιάς από την Τήνο και Soil από την Αθήνα, για το μοναδικό γαστρονομικό τους concept, καθώς και την zero waste φιλοσοφία τους.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Gastronomy Lab εδώ.

Πηγή: newsbeast.gr