Ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Τουρκίας Εργκίν Αταμάν ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με την Ελλάδα για το «τουρνουά Ακρόπολις» τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα όσο και μετά στις δηλώσεις του, ξεχνώντας προφανώς ότι επρόκειτο για ένα φιλικό παιχνίδι.

Πρώτον αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές αλλά αρνούνταν να αποχωρήσει από τον πάγκο με αποτέλεσμα να συνδράμει ως ειρηνοποιός ο Δημήτρης Ιτούδης και δεύτερον στη συνέντευξη Τύπου όπου μιλώντας για τους Έλληνες οπαδούς τους κατηγόρησε για ασέβεια στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Τουρκίας, ενώ εμμέσως πλην σαφώς μίλησε για εύνοια της διαιτησίας στην οικοδέσποινα λόγω της εθνικότητας των ανδρών με τις σφυρίχτρες.

«Θέλω να πω κάτι σημαντικό. Ήταν μια καταπληκτική ατμόσφαιρα για μπάσκετ, το να βλέπεις το καλοκαίρι σε ένα φιλικό περίπου 20.000 κόσμο, είναι εντυπωσιακό, για μένα ως προπονητή μπάσκετ. Φυσικά ως εθνική ομάδα Τουρκίας ήρθαμε να παίξουμε το παιχνίδι, αλλά θέλαμε μεγαλύτερο σεβασμό για τον εθνικό μας ύμνο. Είμαι λίγο αναστατωμένος για αυτό, θεωρώ πως είμαστε φίλοι και γι’ αυτό παίζουμε φιλικά παιχνίδια» είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Ο κόσμος ενθουσιάζεται να βλέπει παίκτες υψηλού επιπέδου. Γιατί η FIBA δεν κάνει ένα τέτοιο τουρνουά επίσημο, να στέλνει διαιτητές και να στέλνει δικούς της διαιτητές, έχοντας τα πάντα υπό τον έλεγχό της; Το ίδιο και στα παιχνίδια της Τουρκίας. Γιατί να σφυρίζουν Έλληνες στην Ελλάδα, Τούρκοι στην Τουρκία και Σέρβοι στη Σερβία. Αν θέλουμε να βελτιώσουμε το μπάσκετ, πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Δεν ένιωσα άνετα με τρεις Έλληνες διαιτητές. Όλοι είδαν ότι το μπάσκετ για τις εθνικές ομάδες είναι πολύ σημαντικό. Κι εμείς είχαμε 16.000 θεατές με τη Σλοβενία, στο Σλοβενία-Τουρκία επίσης ήταν sold out. Θα πρέπει να βρεθεί λύση και για τα παιχνίδια που γίνονται μέσα στη σεζόν. Ίσως οι παίκτες ΝΒΑ να μη γίνεται να έρθουν, αλλά θα πρέπει να μπορούν να παίξουν όλοι οι καλοί παίκτες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: newsbeast.gr