Άδειες πλατείες, άδειοι δρόμοι και ελάχιστοι να κυκλοφορούν. Αυτή ήταν η εικόνα στη Θεσσαλονίκη, λίγα λεπτά μετά τις 00:30, ώρα κατά την οποία τέθηκε σε ισχύ το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τις βραδινές ώρες και στη «Νύμφη του Θερμαϊκού», η οποία από την Παρασκευή βρίσκεται σε πορτοκαλί επίπεδο συναγερμού αναφορικά με την επιδημιολογική της εικόνα.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Μέρη όπου τις προηγούμενες μέρες ήταν γεμάτα από κόσμο, ερήμωσαν λίγο πριν αρχίσει να ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας, θυμίζοντας τις εικόνες της περασμένης άνοιξης όταν και ίσχυε γενικό lockdown.

Στους δρόμους του κέντρου δεν κινείται κανείς άλλος πέραν από εκείνους που εργάζονται.

Σημειώνεται πως όσοι εργάζονται θα πρέπει να φέρουν μαζί τους την ειδική βεβαίωση από τον εργοδότη.

Υπενθυμίζεται πως στη Θεσσαλονίκη ισχύει πλέον το μέτρο της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους αλλά και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες (00:30-05:00), μετά την ραγδαία αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού.

Επί ποδός η ΕΛΑΣ για την τήρηση των μέτρων

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να διασφαλίσει την τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και να εντοπίσει τυχόν παραβάτες.

Άνδρες της ΕΛΑΣ πραγματοποίησαν ελέγχους σε όσους κινούνταν πεζή ή με ΙΧ και βεβαίωσαν τα πρώτα πρόστιμα σε όσους κινούνταν άσκοπα ή δεν είχαν μαζί τους την απαραίτητη βεβαίωση από τον εργοδότη.

Στη «μάχη» για την τήρηση των μέτρων η ΕΛΑΣ έχει «ρίξει» και ένα ηχητικό μήνυμα, το οποίο ακούγεται από τα ηχεία των περιπολικών που διέρχονται από σημεία στα οποία παρατηρήθηκε συγχρωτισμός ατόμων το τελευταίο διάστημα.

Σημειώνεται πως περίπου στις 00:15, αστυνομικοί χρειάστηκε να επέμβουν στο πάρκο δίπλα από το Εργατικό Κέντρο, προκειμένου να απομακρύνουν τα άτομα που βρίσκονταν εκεί. Τα άτομα αποχώρησαν χωρίς να δημιουργηθεί ένταση.

Πηγή: newsbeast.gr