Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον της Δύσης, την οποία κατηγόρησε ότι εξαπάτησε την Τουρκία και πως την άφησε στην «άκρη», μετά το τέλος του Β’ ΠΠ και τον επανακαθορισμό των ευρωπαϊκών συνόρων.

«H Τουρκία έσκισε τα πουκάμισα τα οποία της είχαν φορέσει, έκοψε τα δεσμά, έριξε τα τείχη που της είχαν χτίσει με το παρελθόν της και εξαφάνισε τις υποθήκες που είχαν επιβληθεί πάνω της. Η Τουρκία τώρα είναι μια τέτοια χώρα», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ

«Η Τουρκία μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχει δει την κατάρρευση του κράτους της που είχε ζωή 600 ετών… Με τον Εθνικό Αγώνα σώσαμε όσα από τα εδάφη μπορούσαμε σε σχέση με όσα προσπάθησαν να μας επιβάλουν με τη Συνθήκη των Σεβρών. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αντιμετωπίσαμε την υποκρισία των Συμμαχιών που όλο μας κράτησαν στην άκρη…», σημειώσε στη συνέχεια.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «όσοι μέχρι χθες μας έλεγαν “δεν μπορείτε να τα κάνετε”, τα κάναμε όλα και συνεχίζουμε να τα κάνουμε. Όσο μας έλεγαν “δεν θα τα καταφέρετε” τα καταφέραμε όλα και συνεχίζουμε».

Ακόμη, αναφερόμενος στην οικονομία επέμεινε ότι στην Τουρκία σε τεχνικό επίπεδο δεν υπάρχει πρόβλημα πληθωρισμού, αλλά παραδέχθηκε ότι σε πραγματικό επίπεδο υπάρχει πρόβλημα ακρίβειας.

Πηγή: newsbeast.gr