Επιστρέφοντας από την Αστάντα, όπου είχε συνάντηση με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως έχει δοθεί εντολή για να αρχίσουν οι μελέτες σχετικά με την πρόταση Πούτιν να γίνει η Τουρκία κέντρο διανομής φυσικού αερίου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην πτήση για την Άγκυρα, είπε: «Για ένα τέτοιο κέντρο διανομής, φυσικά, η (σ.σ. ανατολική) Θράκη θεωρείται ο σημαντικότερος τόπος για αυτήν την επιχείρηση. Μαζί με τον κ. Πούτιν δώσαμε εντολή στο Υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων μας και στον αρμόδιο φορέα της ρωσικής πλευράς να συνεργαστούν».

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε νέες απειλές στη διάρκεια του ταξιδιού επιστροφής από την Αστάνα. Σε δηλώσεις του μέσα από το αεροπλάνο, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪΜανώλη Κωστίδη, ο Τούρκος πρόεδρος είπε:

«Βλέπουμε βέβαια τι συμβαίνει και το τι κάνουν στην Αλεξανδρούπολη και σε διάφορα νησιά. Αφού φορέσουμε την πανοπλία μας και λάβουμε τις προφυλάξεις μας, δεν μας δίνουν κανέναν φόβο. Έχουμε λάβει τα μέτρα μας, όλα είναι έτοιμα. Ως εκ τούτου, κάνουμε τα βήματά μας ανάλογα. Αφήστε τον να σκεφτεί». Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει όριο που η υπομονή ξεχειλίζει, ο Ερντογάν απάντησε: «Αυτό το πράγμα δεν έχει ημερομηνία. Βέβαια μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ. Αλλά δεν μπορούμε να ορίσουμε ημερομηνία που η ιστορία θα καταγραφεί. Είναι δυνατόν να πούμε το τι και πότε θα το κάνουμε;».

Αναφορικά με τα F-16 ο Τούρκος πρόεδρος έδειξε αισιόδοξος λέγοντας: «Αυτά τα πρόσφατα βήματα ή οι πρόσφατες εξελίξεις, ειδικά όσον αφορά το F16, δείχνουν ότι κάτι έχει αλλάξει. Φυσικά όλα αυτά τα βήματα τα ακολουθεί ταυτόχρονα και η Ρωσία. Πώς προχωράει και το τι συμβαίνει».

Πηγή: newsbeast.gr