Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Τουρισμού συνυπογράφουν 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «αδικαιολόγητη εξαίρεση των εργαζομένων και επιχειρήσεων τουριστικών γραφείων από τα μέτρα επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών και αποδοχών – επιδομάτων αδείας».

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, σημειώνουν ότι «τα τουριστικά γραφεία (των διοργανωτών εκδρομών, ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων) είναι ένας από τους πιο σημαντικούς κλάδους του τουρισμού, καθώς διακινεί το 85% περίπου του οργανωμένου τουρισμού της χώρας, απασχολώντας περίπου 30.000 εργαζόμενους. Είναι ένας από τους σοβαρά πληττόμενους, από την παρούσα πρωτοφανή συγκυρία, κλάδος τουριστικών επιχειρήσεων, όμως, δεν φαίνεται να τυγχάνει της προσοχής που του πρέπει από την Κυβέρνηση της ΝΔ».

Ειδικότερα, αναφέρουν ότι με τον πρόσφατο ψηφισθέντα νόμο 4745/ΦΕΚ Α΄214/06-11-2020 ενσωματώθηκε στα σχετικά άρθρα τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με την οποία στα μέτρα που η κυβέρνηση πρότεινε σχετικά με την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων, αφήνει εκτός αυτών τα τουριστικά γραφεία, και με τον τρόπο αυτό διακρίνει αδικαιολόγητα τις τουριστικές επιχειρήσεις σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και μη.

Επειδή, όμως «ο κλάδος των τουριστικών γραφείων παρουσιάζει πτώση τζίρου πλέον του 90% σε σχέση με το 2019, και θα πρέπει να ενταχθεί στις σχετικές ρυθμίσεις» ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς, «εάν προτίθενται να επεκτείνουν τη ρύθμιση των ανωτέρω διατάξεων σχετικά με τα μέτρα για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές, και στα τουριστικά γραφεία και τους εργαζομένους σε αυτά. Και εάν σκοπεύουν να διορθώσουν άμεσα την ανωτέρω αδικία σε βάρος των τουριστικών γραφείων και ειδικότερα των εργαζομένων σε αυτά, και πότε».

Πηγή: newsbeast.gr