Προκηρύχθηκε η πολυαναμενόμενη δέσμη δράσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ», που εντάσσεται στο νέο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» του ΕΣΠΑ 2021 – 2027. Στόχος είναι η αντιμετώπιση της υστέρησης των ελληνικών επιχειρήσεων στην υιοθέτηση και ενσωμάτωση των σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών στην παραγωγική τους δραστηριότητα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα €300 εκατ., και η ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων έχει οριστεί η 23η Φεβρουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράσεις θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού ενώ οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα αξιολογηθούν με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία και ώρα οριστικής ηλεκτρονικής υποβολής στο OΠΣΚΕ.

Η εν λόγω δέσμη δράσεων έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία τείνει να καταστεί γενική παραδοχή, σε παγκόσμιο επίπεδο, ότι η ψηφιοποίηση παρουσιάζει ευκαιρίες και προκλήσεις. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, κρίνεται ζωτικής σημασίας προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές οι μικομεσαίες επιχειρήσεις. Άλλωστε, η πανδημία έγινε ο καταλύτης που επιτάχυνε τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και από τις ΜμΕ.

Ενημερωθείτε καθημερινά για όλα όσα απασχολούν την καθημερινότητα της μικρομεσαίας επιχείρησης στο SMEs Daily. Κάντε click ΕΔΩ για να εγγραφείτε.

Πηγή: newsbeast.gr