«Αυτές τις ώρες χρειαζόμαστε στήριξη κάτι που γίνεται σε πολλές επιχειρήσεις εστίασης σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής, σε συνέχεια των δηλώσεων του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τα μέτρα που θα ισχύσουν από το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στις 6 το πρωί στις περιοχές με επιδημιολογικό επίπεδο 3.

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι: «Στην Ελλάδα η εστίαση απειλείται μόνο με πρόστιμα, παρότι πολλές επιχειρήσεις τηρούν στο απόλυτο το Υγειονομικό πρωτόκολλο για τον Covid. Η στοχοποίηση του κλάδου, που ως αποτέλεσμα θα έχει την απόλυτη οικονομική καταστροφή, πρέπει να σταματήσει».

Η ένωση υπενθυμίζει τα μέτρα, τα οποία είναι τα ακόλουθα:

  • Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12:30‬ τα μεσάνυχτα μέχρι τις ‪05:00 το πρωί. (Εξαιρούνται οι έχοντας εργασία και τα έκτακτα περιστατικά)
  •  Συνεχίζεται ο περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας της εστίασης και των κέντρων ψυχαγωγίας από τις ‪12:00‬ τα μεσάνυχτα έως τις ‪5:00 το πρωί.
  •  Στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα, την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι.
  • Εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες.

«Μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού φαίνεται ότι η εστίαση, για ακόμα μια φορά θα πληρώσει οικονομικά τη δύσκολη αυτή κατάσταση», τονίζει καταληκτικά η ανακοίνωση.

Πηγή: newsbeast.gr