Ο Γκουστάβο Πογέτ είναι και επίσημα ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ελλάδος. Ο Ουρουγουανός τεχνικός, γνωστός στη χώρα μας και από τη θητεία του στον πάγκο της ΑΕΚ, υπέγραψε το συμβόλαιό του μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023. Ο 55χρονος τεχνικός θα λάβει περίπου 600.000 ευρώ, μαζί με το επιτελείο του.

Ο Πογέτ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχει ένα πλούσιο βιογραφικό, καθώς έχει εργαστεί ως πρώτος προπονητής σε Μπράιτον, Σάντερλαντ, ΑΕΚ, Μπέτις, Σένχουα, Μπορντό και Κατόλικα. Ως βοηθός έχει δουλέψει σε Σουίντον, Λιντς και Τότεναμ.

«O κ. Γουστάβο Πογέτ είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ανδρών. Ο Ουρουγουανός προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έως το τέλος του 2023 με πρόβλεψη ανανέωσης έως το EURO 2024» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Πογιέτ: Ένιωσα ιδιαίτερη τιμή – Τρέφω μεγάλη εκτίμηση τους Έλληνες ποδοσφαιριστές και τις ικανότητές τους

«Έρχομαι ξανά σε μια πανέμορφη χώρα, με πλούσια ιστορία και ωραίους ανθρώπους και είμαι πολύ χαρούμενος για την υπογραφή συμβολαίου με την ομοσπονδία και για το γεγονός ότι αναλαμβάνω την Εθνική Ομάδα της Ελλάδας» ανέφερε ο νέος προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, Γκουστάβο Πογιέτ, σύμφωνα με το gazzetta.gr.

Ήδη από τη στιγμή που έφτασε σε μένα η πρόταση, ένιωσα ιδιαίτερη τιμή. Πρόκειται για μια ομάδα που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα Ευρώπης και έχει συμμετάσχει σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων, στις οποίες θα καταβάλλουμε προσπάθεια να επιστρέψει.

Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, τα μέλη της διοίκησης, τον τεχνικό και τον αθλητικό διευθυντή για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου, τη θετική διάθεση που έδειξαν στις συζητήσεις που είχαμε και τον τρόπο με τον οποίο με υποδέχθηκαν. Μου έδειξαν ότι έχουν όραμα και στόχους για την Εθνική και θέλω να γίνω μέρος της προσπάθειας για επιτυχία.

Τρέφω μεγάλη εκτίμηση τους Έλληνες ποδοσφαιριστές και τις ικανότητές τους και από όσα έχω δει έως τώρα, πιστεύω ότι υπάρχει το κατάλληλο υλικό και όλες οι προϋποθέσεις για να τα πάμε καλά στις διοργανώσεις που έρχονται. Ανυπομονώ να συναντήσω τους ποδοσφαιριστές, να γνωριστούμε και να ξεκινήσουμε τη δουλειά μας».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου, είχε να πει:

«Εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο., καλωσορίζω τον κ. Πογέτ στην Εθνική Ομάδα και του εύχομαι να έχει την επιτυχία που προσδοκούμε από τη συνεργασία μαζί του.

Έχω διαπιστώσει ότι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός έχει πλήρη επίγνωση της επαγγελματικής ευθύνης που αναλαμβάνει και, μετά χαράς μου, καταλαβαίνω ότι υπάρχει και σύγκλιση ως προς τις αγωνιστικές επιδιώξεις που οφείλει να έχει η Εθνική Ομάδα, διότι οι νίκες είναι μονόδρομος για την επιστροφή της στις επιτυχίες.

Πιστεύω ότι, στο πλαίσιο της εξεύρεσης της καλύτερης δυνατής επιλογής, καταλήξαμε σε έναν προπονητή που εγγυάται την εξασφάλιση των ιδανικότερων συνθηκών λειτουργίας της Εθνικής, που διαθέτει εμπειρία και που μπορεί να αντεπεξέλθει στον ρόλο του».

Πηγή: newsbeast.gr