Η Εθνική Ελλάδος έχει μπει σε μία νέα εποχή με τον Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της, με τους Δημήτρη Παπανικολάου, Νικ Καλάθη και Κώστα Σλούκα να αποτελούν την τριάδα των αρχηγών ενόψει του Eurobasket.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού και της γαλανόλευκης θα είναι εκείνος που θα έχει το άτυπο περιβραχιόνιο σε μία ομάδα γεμάτη μεγάλες προσωπικότητες, ενώ θα έχει άξιους συμπαραστάτες τους Κώστα Σλούκα και Νικ Καλάθη.

Ο Κώστας Παπανικολάου μετράει 121 συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών, έχοντας κάνει το ντεμπούτο του το 2009. Απόφαση του Δημήτρη Ιτούδη ήταν να ηγηθούν της προσπάθειας οι πιο παλιοί παίκτες της Εθνικής. Συνεπώς την τριάδα των αρχηγών συμπληρώνουν οι Κώστας Σλούκας και Νικ Καλάθης που μετρούν 107 και 125 συμμετοχές με το εθνόσημο αντίστοιχα.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι «τρεις σωματοφύλακες», αν και η ευτυχής συγκυρία φέρνει την Εθνική Ανδρών να έχει αρκετούς τέτοιους στη φετινή της προσπάθεια. Είναι όμως για πρώτη φορά μια τριανδρία αρχηγών που υπάρχει φέτος στην ομάδα, με τον Κώστα Παπανικολάου να φέρει το… άτυπο περιβραχιόνιο και τους Νικ Καλάθη και Κώστα Σλούκα να τον πλαισιώνουν.

Ο Δημήτρης Ιτούδης ανακοίνωσε από τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας στην ομάδα την απόφαση να είναι μαζί οι παλαιότεροι των διεθνών σε αυτόν τον τιμητικό ρόλο. Ο Παπανικολάου είναι αυτός που δηλώνεται στο φύλλο αγώνα και φωνάζει το… Ελλάς, ο Καλάθης με τον Σλούκα συμβολίζουν μαζί του το «η ισχύς εν τη ενώσει», για μια ομάδα που πάει ενωμένη στις μεγάλες προκλήσεις που την περιμένουν το προσεχές διάστημα.

Ο Νικ Καλάθης έχει 125 συμμετοχές στην ΕΘνική Ανδρών, κάνοντας το ντεμπούτο του το 2009 όταν και ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.

Ο Κώστας Παπανικολάου έχει 121 συμμετοχή στην Εθνική Ανδρών, έχοντας κάνει κι αυτός το ντεμπούτο του το 2009 χωρίς όμως τότε να συμπεριληφθεί στην αποστολή της ομάδας για την Πολωνία.

Ο Κώστας Σλούκας έχει 107 συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών, έχοντας ντεμπουτάρει το 2011 όταν και συμμετείχε στην αποστολή για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας».

Πηγή: newsbeast.gr