«Ή θα πάγωνες ή θα καιγόσουν μέση λύση δεν υπήρχε», σχολίασε ο Ηλίας Γεροντιδάκης, οδηγός φορτηγού και γιός ενός εκ των αγνοούμενων μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο Euroferry Olympia.

«Τόσες καταγγελίες έχουμε κάνει για τα συγκεκριμένα καράβια» επεσήμανε μάλιστα αναφερόμενος τόσο στο πλοίο της τραγωδίας όσο και σε άλλα που κάνουν αντίστοιχα δρομολόγια.

Έχοντας κι ο ίδιος πολλές φορές ταξιδέψει με το Euroferry Olympia, εκτίμησε πως δεν είναι κατάλληλο για μεταφορά ανθρώπων.

«Σε αυτό το καράβι λοιπόν σου λένε τέσσερις-τέσσερις στην καμπίνα κι άμα σ’ αρέσει. Άμα δεν σου αρέσει στο αυτοκίνητο, όπως το κάνουν πολλές φορές, δηλαδή στο πάνω κατάστρωμα που κάηκε, οι περισσότεροι κοιμούνται μέσα στο αυτοκίνητο» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως ήταν γνωστό ότι οδηγοί φορτηγών κοιμόντουσαν στο αυτοκίνητο.

« Ό,τι απαγορεύεται επιτρέπεται, και το αντίθετο. Έτσι γίνεται στα καράβια», εξήγησε.
«Το ένα αυτοκίνητο είναι δίπλα στο άλλο και για να κατέβεις, περιμένει το ένα αυτοκίνητο, κατεβαίνεις εσύ, σφηνώνεται το άλλο δίπλα και πάει αλυσίδα αυτό» είπε συνοψίζοντας πως και να θέλει κάποιος να βγει από το φορτηγό, δεν μπορεί».

Πηγή: newsbeast.gr