«Μάχη» για να απομακρύνουν όλα τα καμένα οχήματα και φορτηγά τα οποία βρίσκονται στο τέταρτο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Euroferry Olympia», που είναι ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Αστακού συνεχίζουν να δίνουν τα συνεργεία ναυαγιαίρεσης.

Μέχρι και σήμερα, Τρίτη (15/3) έχουν απομακρυνθεί περίπου 50 οχήματα.

Η πυρκαγιά στο πλοίο που είχε εκδηλωθεί τα ξημερώματα της Παρασκευής 18/2, έχει πλέον κατασβεστεί, ωστόσο έντονοι και επικίνδυνοι καπνοί εξακολουθούν να βρίσκονται στο εσωτερικό του πλοίου και όλη η επιχείρηση απομάκρυνσης των οχημάτων γίνεται μόνο με φιάλες οξυγόνου και ειδικές μάσκες.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δύο αγνοούμενους

Παράλληλα οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ακόμα αγνοούμενων ατόμων συνεχίζονται. Από την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο πλοίο, έχουν χάσειτη ζωή τους 9 άτομα ενώ 281 έχουν διασωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στο επόμενο στάδιο τα συνεργεία ναυαγιαίρεσης αναμένεται να απομακρύνουν τα οχήματα από το δεύτερο γκαράζ του πλοίου -μία επιχείρηση που σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται να διαρκέσει περίπου δύο ημέρες- και στη συνέχεια θα ακολουθήσει επιχείρηση και για το τρίτο γκαράζ.

Μόλις ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία θα απαντληθούν άμεσα οι 700 περίπου τόνοι περίπου καυσίμων που βρίσκονται στις δεξαμενές του πλοίου προκειμένου να μη διαταραχθεί η ευστάθειά του για την ολοκλήρωση της επιχείρησης.

Euroferry Olympia

Όλα τα οχήματα και τα φορτηγά που απομακρύνονται μεταφέρονται αρχικά σε συγκεκριμένη εγκατάσταση συσκευασίας αποβλήτων και ελέγχονται εξονυχιστικά από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ειδικό πραγματογνώμονα που έχει ορίσει η εισαγγελία Κέρκυρας και Μεσολογγίου.

Στο πλοίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο τρίτο κατάστρωμα τα ξημερώματα της Παρασκευής 18/2 στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντιζι.

Το πλοίο για λόγους ασφαλείας αλλά και για τη διευκόλυνση της επιχείρησης κατάσβεσης μεταφέρθηκε με ρυμουλκά στο λιμάνι του Αστακού.

Πηγή: newsbeast.gr