Με θετική διάθεση συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για την κατάσβεση της φωτιάς στο Euroferry Olympia και τη διάσωση των 11 ατόμων που αγνοούνται, έπειτα από τη διάσωση του 21χρονου Λευκορώσου που έμεινε για 53 ώρες στο φλεγόμενο πλοίο.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, υπάρχουν πληροφορίες για 4-5 ακόμη επιζώντες και είναι αρκετά πιθανό να υπάρξει νέα επιχείρηση από ειδική ομάδα διασωστών, σε περίπτωση που το θερμικό και τοξικό φορτίο πέσει.

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται σε συνέχεια των πρώτων ισχυρισμών του νεαρού Λευκορώσου ότι άκουσε φωνές άλλων ατόμων, αλλά δεν είχε οπτική επαφή μαζί τους.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να βρούμε κι άλλους και γι’ αυτό συνεχίζουμε την επιχείρηση», δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Λιμενικού, Γιώργος Αλεξίου.

Aποβιβάσθηκαν στο Πρίντζεζι 48 διασωθέντες

Έφτασαν νωρίς σήμερα το πρωί, στο λιμάνι του Πρίντζεζι, 48 διασωθέντες από το ναυάγιο του Euroferry Οlimpia. Τους μετέφερε στην Ιταλία, το πλοίο Florencia, το οποίο ανήκει, επίσης, στην εταιρία Grimaldi.

Σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai, πρόκειται για Ιταλούς, Πολωνούς, Βούλγαρους και Ουκρανούς επιβάτες.

Όλοι τους, υπογράμμισαν ότι η παροχή βοήθειας ήταν άμεση και αποτελεσματική, και ότι «το σημαντικότερο, αυτή την στιγμή, είναι το ότι κατάφεραν να ξεπεράσουν αυτή την δοκιμασία».

Πηγή: newsbeast.gr