Κορυφώνεται η αγωνία για τον εντοπισμό των δέκα αγνοουμένων μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο «Euroferry Olympia» τα ξημερώματα της Παρασκευής. Οι έρευνες από εξειδικευμένα συνεργεία και στελέχη της ΕΜΑΚ συνεχίζονται υπό δύσκολες συνθήκες παρά το γεγονός ότι στο εσωτερικό του πλοίου δεν υπάρχουν πια φλόγες παρά μόνο καπνοί.

Οι διασώστες εξοπλισμένοι με αντιασφυξιογόνες μάσκες, μπουκάλες οξυγόνου και με φακούς στα χέρια ψάχνουν τους αγνοούμενους στις πυρακτωμένες λαμαρίνες του πλοίου Εuroferry Olympia. Στα γκαράζ 1 και 2 προσπαθούν να εντοπίσουν κάποιο σημάδι ζωής

Το σκάφος έχει μεταφερθεί βόρεια της Κέρκυρας, όπου ρυμουλκά σκάφη συνεχίζουν τις ρίψεις νερού για να επιτευχθεί η ψύξη των μεταλλικών επιφανειών.

Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, 45 πυροσβέστες οι οποίοι επιχειρούν, αναμένεται να ρίξουν αφρό προκειμένου να καταστεί δυνατό να μπουν στο 3ο deck, όπου και εκτιμούν ότι βρίσκονται οι αγνοούμενοι. Ωστόσο, φοβούνται να ανοίξουν τις πόρτες καθώς ο κίνδυνος να υπάρχουν εστίες φωτιάς και κατά συνέπεια να εισχωρήσει οξυγόνο είναι ορατός. Γι’ αυτό, όλες; οι κινήσεις πρέπει να γίνουν με μεγάλη προσοχή καθώς εγκυμονεί κίνδυνος ανάφλεξης. 

Πού εστιάζουν οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος

Σε κάθε περίπτωση, το βάρος των ερευνών έχει πέσει στον έλεγχο για το σύστημα πυρασφάλειας και στεγανοποίησης, για το οποίο υπάρχουν καταγγελίες πως δεν λειτούργησε σωστά.

Επιπροσθέτως, θα εξεταστεί αν είχε γίνει ο απαραίτητος έλεγχος στο γκαράζ πριν τη φωτιά, με την ιδιοκτήτρια εταιρεία να αποκρίνεται πως υπήρχαν πληρώματα που έκαναν διαρκώς ελέγχους, κάτι το οποίο όμως  μένει να επιβεβαιωθεί.

Ακολούθως, πρέπει να απαντηθεί από τους ερευνητές αν αντέδρασε γρήγορα το προσωπικό κατά την εκκένωση του πλοίου. Τέλος, κρίσιμο κομμάτι στη έρευνες αποτελεί το ερώτημα για το αν έγινε έλεγχος για ύπαρξη οδηγών στο γκαράζ τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά, μετά την εντολή για εκκένωση από το πλοίαρχο.

Κραυγή αγωνίας από τους συγγενείς

Σύζυγος αγνοούμενου οδηγού στο Euroferry Olympia, ξέσπασε για την επιχείρηση διάσωσης που είναι σε εξέλιξη, καθώς σύμφωνα με την ίδια έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος από τις αρχές.

Η ίδια είχε επικοινωνία με την εκπομπή «Live News» και τόνισε ότι ο άνδρας της είναι ζωντανός, όμως οι διασώστες «καθυστερούν να ολοκληρώσουν τον απεγκλωβισμό».

Newsroom

Σύζυγος αγνοούμενου οδηγού στο πλοίο Euroferry Olympia που καίγεται έξω από την Κέρκυρα, ξέσπασε για την επιχείρηση διάσωσης που είναι σε εξέλιξη, καθώς σύμφωνα με την ίδια έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος από τις αρχές.

Η ίδια είχε επικοινωνία με την εκπομπή «Live News» και τόνισε ότι ο άνδρας της είναι ζωντανός, όμως οι διασώστες «καθυστερούν να ολοκληρώσουν τον απεγκλωβισμό».ADVERTISING

«Δεν θα σταματήσω, γιατί ο άνδρας μου είναι ζωντανός. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση του Λευκορώσου που σώθηκε από το πλοίο, καθώς σύμφωνα με την ίδια αυτός «βγήκε ξυπόλυτος, οι διασώστες δεν μπορούν να κάνουν το αντίστροφο και να μπούν;».

«Οι συνθήκες είναι άσχημες γιατί υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες. Εφόσον υπάρχουν κάποια σημεία του πλοίου, γιατί δεν μπορούν να μπουν από αυτά τα σημεία για να έχουν μία πιο άμεση πρόσβαση; Ακόμη, όταν ο Λευκορώσος κατέθεσε τον ρώτησαν ποιον δρόμο ακολούθησε και βγήκε. Εφόσον ο άνθρωπος αυτός βγήκε ξυπόλυτος, οι διασώστες δεν μπορούν να κάνουν την αντίστροφη διαδρομή;», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Πηγή: newsbeast.gr