Η EuroLeague κάποιες ώρες μετά το τέλος της αναμέτρησης προχώρησε σε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τα όσα συνέβησαν στο παρκέ του ΣΕΦ πριν ακόμη κοκκινίσει το χρονόμετρο του Game 5.

Ο Ολυμπιακός έπειτα από ένα συγκλονιστικό πέμπτο παιχνίδι κόντρα στη Μονακό στο ΣΕΦ, έκανε το 3-2 στη σειρά επικρατώντας με 94-88 και προκρίθηκε στο 11ο Final 4 της EuroLeague στην ιστορία του.

Μάλιστα, η πρόκριση ήρθε μπροστά στο κοινό του, που δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο να εμψυχώνει την ομάδα κατά τη διάρκεια του αγώνα! Παρόλα αυτά, από τον έντονο ενθουσιασμό οι πανηγυρισμοί ήταν πρόωροι με μερίδα οπαδών να κάνουν την είσοδό τους στο παρκέ πριν καν ολοκληρωθεί το παιχνίδι. Ως αποτέλεσμα είχαμε την διακοπή του αγώνα για μερικά λεπτά προκειμένου να απομακρυνθούν και να ολοκληρωθεί το ματς κανονικά.

Η EuroLeague εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε το γεγονός λέγοντας: «Η EuroLeague Basketball θα ήθελε να καταδικάσει τις ενέργειες που έλαβαν χώρα στα τελευταία λεπτά του Game 5 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μονακό.

Η έλλειψη ασφάλειας στη διάρκεια του αγώνα οδήγησε στην εισβολή στον αγωνιστικό χώρο με την αναμέτρηση να βρίσκεται σε εξέλιξη, οδηγώντας τους διαιτητές να σταματήσουν την αναμέτρηση μέχρι να υπάρξει η ελάχιστη δυνατή ασφάλεια. Άλλες σοβαρές παραλείψεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των καπνογόνων, των λέιζερ και των κροτίδων, παρατηρήθηκαν επίσης από την EuroLeague Basketball. Τα αρμόδια όργανα θα αναλύσουν όλα τα στοιχεία και θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Η EuroLeague Basketball θα ήθελε να ξεκαθαρίσει πως όσα συνέβησαν δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες της διοργάνωσης, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την απόλαυση της EuroLeague σε ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον».

Πηγή: gazzetta.gr

Πηγή: newsbeast.gr