Δρακόντεια είναι από χθες τα μέτρα ασφαλείας στη Λάρνακα, όπου σήμερα διεξάγεται ο αγώνας της ΑΕΚ Λάρνακας με την τουρκική Fenerbahçe στο πλαίσιο του Europa League. Η τουρκική αποστολή έφτασε χθες βράδυ στη Λάρνακα με πτήση από την Κωνσταντινούπολη μέσω Ρόδου και διαμένει σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης. Τόσο για την περιοχή όπου διαμένει η ομάδα, όσο και για το γήπεδο όπου θα διεξαχθεί σήμερα ο αγώνας, έχουν επιστρατευθεί δεκάδες αστυνομικοί, ενώ προβλέπεται και χρήση drones.

Σύμφωνα με ανάρτηση στους επίσημους λογαριασμούς της ΑΕΚ Λάρνακας στα social media, μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης, 5227 φίλαθλοι της ΑΕΚ είχαν προμηθευτεί εισιτήριο για τον αποψινό αγώνα, η έναρξη του οποίου θα γίνει στις 19:45.

5727 ονειρεύονται μαζί μας και έχουν ήδη κλείσει την θέση τους στην ARENA για τον αγώνα με τη Fenerbahce. Κλείσε και εσύ…

Posted by AEK Larnaca on Wednesday, October 12, 2022

600 φίλαθλοι από τις κατεχόμενες περιοχές θα περάσουν μέσω οδοφραγμάτων προς τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο έλεγχος κατά τη διέλευση αναμένεται ιδιαίτερα αυστηρός, όπως και κατά την είσοδο στο γήπεδο. Λεωφορεία που επιστρατεύτηκαν ειδικά για τη μεταφορά των Τουρκοκυπρίων φιλάθλων, θα τους μεταφέρουν από τα οδοφράγματα προς το AEK ARENA. Απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά εισιτηρίου και την είσοδο στο γήπεδο είναι η επίδειξη ταυτότητας με την ένδειξη Κυπριακή Δημοκρατία ή Ευρωπαϊκό διαβατήριο, ή άλλο επίσημο έγγραφο με τα διακριτικά της ΕΕ. Δεν γίνονται δεκτά έγγραφα μη αναγνωρισμένου διεθνώς κράτους.

Σε ανακοίνωσή της, η ΑΕΚ Λάρνακας τονίζει προς όλο το φίλαθλο κοινό ότι, απαγορεύεται αυστηρά η μεταφορά στο γήπεδο φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων (κέρματα, αναπτήρες κ.α), η χρήση λέιζερ, τα ρατσιστικά συνθήματα, καθώς επίσης πανό πολιτικού, υβριστικού ή άλλου προκλητικού περιεχομένου και ενδυμάτων με πολιτικά σύμβολα. Επίσης, οι διάδρομοι όλων των κερκίδων πρέπει να είναι κενοί σε όλη την διάρκεια του αγώνα. «Καλούμε τον κόσμο να προσέλθει έγκαιρα στο γήπεδο γιατί θα γίνει αυστηρός έλεγχος στις εισόδους, να τηρήσει τα μέτρα ασφαλείας και να στηρίξει δυναμικά την ομάδα σε κόσμια και αθλητοπρεπη πλαισια, πάντοτε σεβόμενοι τόσο την αντίπαλη ομάδα, όσο και τους φιλοξενούμενους φιλάθλους της, σημειώνει η ομάδα».

Σε μήνυμά του ο πρόεδρος της ΑΕΚ Αντρος Καραπατάκης κάλεσε τον κόσμο να συμπεριφερθεί σε κόσμια πλαίσια. «Να ανταποδώσουμε τη φιλοξενία που πήραμε. Να αναδείξουμε τον πολιτισμό μας. Πρέπει να σπρώξουμε την ομάδα μας αλλά την ίδια ώρα πρέπει να είμαστε σωστοί και πειθαρχημένοι» σημείωσε ο κ. Καραπατάκης, ο οποίος ανέφερε ότι κατά την παραμονή της ΑΕΚ στην Τουρκία, όλα κύλησαν ομαλά και το ίδιο θα πρέπει να γίνει και στην Κύπρο.

Προηγήθηκαν δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο οποίος φιλοξένησε δηλώσεις εκπροσώπων της τουρκοκυπριακής κοινότητας, που ανέφεραν ότι θα ήταν προτιμότερο η τουρκική ομάδα να μεταβεί στη Λάρνακα μέσω κατεχομένων.

Πηγή: newsbeast.gr