Οι Kalush Orchestra που κέρδισαν στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, θα δώσουν την πρώτη τους συναυλία στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα στο φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι (Glastonbury) σύμφωνα με τον Guardian.

«Αυτό είναι το τέλειο μέρος για την πρώτη μας εμφάνιση και ελπίζουμε ότι θα είναι η αρχή πολλών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είμαστε ευγνώμονες για όλη την υποστήριξη που λαμβάνουμε από τον λαό της Βρετανίας, τόσο για εμάς όσο και για τη χώρα μας, και ετοιμάζουμε μια ιδιαίτερη έκπληξη για τους θαυμαστές μας στο Γκλάστονμπερι. Τι είναι αυτό; Θα το δείτε σύντομα» δήλωσε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Όλεγκ Πσιούκ.

Το συγκρότημα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα εμφανιστεί στη σκηνή το βράδυ της Παρασκευής και ο Chris «Tofu» Macmeikan, επικεφαλής της σκηνής που θα υποδεχθεί τους Kalush Orchestra τόνισε: «είναι τιμή μας που έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στην Ουκρανία. Στη σκηνή της “Truth” πάντα υπερασπιζόμασταν τη μουσική των Ρομά και της Ανατολικής Ευρώπης, με την μουσική του 21ου αιώνα, οπότε είναι ο τέλειος συνδυασμός».

Το ουκρανικό συγκρότημα εξέφρασε, επίσης, την απογοήτευσή του για την πρόταση των διοργανωτών της Eurovision να διεξαχθεί ο διαγωνισμός του 2023 στο Ηνωμένο Βασίλειο, για λόγους ασφαλείας. «Είμαστε πολύ απογοητευμένοι με την απόφαση της EBU αν και υπάρχουν ελπίδες ότι αυτό μπορεί να αλλάξει» δήλωσε ο τραγουδιστής. «Θέλουμε να διεξαχθεί ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision στην Ουκρανία και οι ένοπλες δυνάμεις μας θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να είναι ασφαλής για όλους. Απλά δώστε μας λίγο χρόνο και θα σας αποδείξουμε ότι όλα θα είναι όπως πρέπει να είναι» κατέληξε ο Όλεγκ Πσιούκ.

Πηγή: newsbeast.gr