Ο 16χρονος Βίκτωρ Βερνίκος είναι ο νεαρός τραγουδιστής που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον επερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision. Ωστόσο φαίνεται πως η επιλογή του Βίκτωρα Βερνίκος και του τραγουδιού «What they say» έχει προκαλέσει εντάσεις αλλά και… ενστάσεις.

Φέτος και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια συμμετείχε στην επιλογή του τραγουδιού και το κοινό. Στον τελικό για την επιλογή είχαν μείνει τρία τραγούδια. Το «What they say» με τον Victor Vernicos, το «Shout Out» με τις Αντωνία Καούρη και Μαρία Μαραγκού που αποσύρθηκε τελευταία στιγμή και το «Liar» της Μελίσσας Μαντζούκη.

Ο Χρήστος Ζωτιάδης, δικηγόρος της Μελίσσα Μαντζούκη, μίας εκ των τριών φιναλίστ για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision, αποκάλυψε, πως η συμμετοχή της πελάτισσάς του βγήκε πρώτη στην ψηφοφορία του κοινού και τρίτη σε αυτή της κριτικής επιτροπής. Ο νομικός μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα» του Alpha έκανε λόγο για μια μεγάλη αδικία.

Ο δικηγόρος θεωρεί ότι αδικήθηκε: «To Liar είχε έρθει πρώτο στην ψηφοφορία του κοινού με 693 βαθμούς, δεύτερο το κομμάτι του Βίκτωρα με 509 και το τρίτο κομμάτι με 341. Λογικά η αποχώρηση του τραγουδιού Shout Out έπρεπε να είχε επηρεάσει τη διαδικασία. Αλλά αυτό δεν έγινε. Δεν είναι κατανοητό πώς ένα τραγούδι που έχει αποσυρθεί έχει λάβει βαθμολογίες που ανακοινώνονται. Η Μελίσσα είναι ένα κορίτσι που πρόσφατα έχασε τον πατέρα της, υποβλήθηκε σε μία διαδικασία με τις καλύτερες των προθέσεων. Εννοείται ότι θα ερευνηθεί».

Όπως εξήγησε ο κύριος Ζωτιάδης: «Τα αποτελέσματα ήρθαν στα χέρια μας, διότι υπήρχε το δικαίωμα των συμμετεχόντων να τα ζητήσουν. Το συγκεκριμένο τραγούδι είχε μία απήχηση και γι’ αυτό είχαμε κάποιες ενστάσεις για την χαοτική διαφορά που είχε στην ψηφοφορία της επιτροπής».

«Είμαστε σε αναμονή. Έχουμε δώσει προθεσμία μέχρι αύριο στην ΕΡΤ να μας απαντήσει για την αναλυτική διαδικασία. Πώς ψήφισε η επιτροπή. Για παράδειγμα, η επιτροπή ψήφισε αφού ήξερε τα αποτελέσματα του κοινού;  Περιμένουμε την απάντηση, θα κινηθούμε νομικά, θα εξαντλήσουμε θεσμικά, ότι χρειάζεται να εξαντληθεί. Δεν μπορεί να βγαίνει από τον Δεκέμβριο ο κύριος Ζούλας και να λέει ότι είναι δημοκρατικό» σημείωσε στη συνέχεια ο δικηγόρος της Melissa Mantzoukis.

Πηγή: newsbeast.gr