Λίγα λεπτά μετά τις 22:00, ξεκίνησε ο Β’ Ημιτελικός 66ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision ο οποίος μεταδίδεται από την ΕΡΤ από το Pala Olimpico, στο Τορίνο της Ιταλίας. Παρουσιαστές της βραδιάς είναι η τραγουδίστρια Laura Pausini, ο Ιταλός παρουσιαστής Alessandro Cattelan και o Αγγλολιβανέζος μουσικοσυνθέτης Mika.

Ο Ιταλός παρουσιαστής Alessandro Cattelan έδωσε το… σύνθημα για την έναρξη του Β’ Ημιτελικού αφού πρώτα παρουσίασε στο τηλεοπτικό κοινό ένα εντυπωσιακό χορευτικό.

Στον Β’ Ημιτελικό εμφανίζεται η Κύπρος στην 9η θέση, ενώ η Ελλάδα μετά την επιτυχημένη εμφάνισή της στον Α’ Ημιτελικό και την πρόκρισή της διαγωνίζεται στον Τελικό, που πραγματοποιείται το Σάββατο 14 Μαΐου.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β’ Ημιτελικό

 1. Φινλανδία
 2. Ισραήλ
 3. Σερβία
 4. Αζερμπαϊτζάν
 5. Γεωργία
 6. Μάλτα
 7. Σαν Μαρίνο
 8. Αυστραλία
 9. Κύπρος
 10. Ιρλανδία
 11. Βόρεια Μακεδονία
 12. Εσθονία
 13. Ρουμανία
 14. Πολωνία
 15. Μαυροβούνιο
 16. Βέλγιο
 17. Σουηδία
 18. Τσεχία

Ποιες άλλες χώρες ψηφίζουν

Δέκα χώρες από κάθε ημιτελικό προκρίνονται στον Τελικό. Τα τραγούδια των «Big Five» (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα) δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Ψηφίζουν, όμως, στους δύο ημιτελικούς.
Δικαίωμα ψήφου στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision έχουν οι χώρες που συμμετέχουν σε αυτόν, καθώς και η Γερμανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι 10 χώρες που έχουν ήδη περάσει στον τελικό του διαγωνισμού

Aπό τον Α’ Ημιτελικό στον μεγάλο Τελικό του Σαββάτου της Eurovision 2022 (10/5) έχουν ήδη περάσει οι παρακάτω χώρες:

 1. Ελβετία
 2. Αρμενία
 3. Ισλανδία
 4. Λιθουανία
 5. Πορτογαλία
 6. Νορβηγία
 7. Ελλάδα
 8. Ουκρανία
 9. Μολδαβία
 10. Ολλανδία

Πηγή: newsbeast.gr